7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Autorius: Trivium inf.

Trivium inf.

Namų galerijoje „Trivium“ Juliaus Kuršio fotografijų paroda „Vėjas ir vanduo“

Spalio  22 d. 18 val. namų galerijoje „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7- 105, Vilnius) atidaroma Juliaus Kuršio fotografijų paroda- debesų studija.


Parodą įkvėpė senovės graikų dramaturgo Aristofano komedija „Debesys“, kurioje sprendžiamos auklėjimo ir pedagoginės problemos.


Skaitant pjesę fotografas kėlė klausimus: kur yra riba tarp sąmonės ir nesąmonės, tarp „teisingo“ ir „neteisingo“ žodžio, ir kas tą ribą nubrėžia. Kas bendro tarp galerijos lankytojo, skaitančio parodos aprašymą, ir vaiko, pirmąsyk susiduriančio su rašytine kalba/ tekstu?
„Debesys kinta, prisitaiko prie žiūrinčiojo ir tampa tuo, ką žmogus regi. Debesys –labai gera metafora metaforai“- sako parodos autorius.


Julius Kuršis (g. 1987)- Vilniaus dailės akademijoje baigė fotografijos ir medijų meno magistrantūros studijas. Šiuo metu dirba šviesų dailininku, tyrinėja fotografinės tikrovės kontūrus. Jaunasis menininkas jau yra surengęs kelias personalines parodas.


Paroda veiks iki lapkričio 22 d.
Parodos kuratorė: Aistė Kisarauskaitė
Organizatorius: VšĮ „Artišokai“, Vilnius
Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė
 
Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius). Darbo laikas: trečiadieniais – sekmadieniais 15:00-20:00. Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318

 

Trivium inf.

Namų galerijoje „Trivium“ Ievos Mediodios paroda „Įkelta Atmintis/ Uploaded Memory“

Namų galerijoje „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7- 105, Vilnius)“ 2019 m. rugpjūčio 28 d. 19 val. atidaroma Niujorke gyvenančios ir dirbančios lietuvių menininkės Ievos Mediodios piešinių paroda. Atidaryme dalyvaus autorė.
Parodos kūriniai kviečia mąstyti apie vieną svarbiausią mūsų laikų temą- dirbtinį intelektą: kaip dirbtinis intelektas keičia mūsų realybę? Koks būtų organiškos biologinės ir dirbtinės atminties mišinys?
„Atminties procesas atsiminimas elgiasi keistai, jis nuolat pateikia naujas tikrovės interpretacijas, t.y. netikslius tikrovės atspindžius. Turbūt atsiminimus bus galima sukurti, pakeisti fiktyviais ir patalpinti juos į organiškas ląsteles.“ – sako Ieva Mediodia.


Parodoje bus eksponuojama 100 šįmet sukurtų autorės darbų- piešinių, atliktų mišria technika.


Ieva Mediodia (g. 1968) gyvena ir kuria Niujorke. Menininkė tapybos mokėsi Vilniaus dailės akademijoje. 1992 – 1993 metais Ieva Mediodia mokėsi vizituojančio dėstytojo Kęstučio Zapkaus klasėje Vilniaus dailės akademijoje, vėliau tapybos magistrantūros studijas tęsė Hunnter koledže Niujorke. Jos kūryba pristatyta JAV, Italijoje, Prancūzijoje, Lietuvoje, Rumunijoje, Suomijoje. Menininkė priklausė XX a. dešimtojo dešimtmečio pirmoje pusėje Vilniaus dailės akademijoje besireiškusių studentų būriui, mėginusiam įteisinti tuomet netradicinio meno reiškinius.


Paroda veiks iki rugsėjo 28 dienos.  Parodos kuratorė: Aistė Kisarauskaitė
Organizatorius: VšĮ „Artišokai“ ir Vilniaus rotušė
Parodą remia Lietuvos Kultūros Taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė

Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius). Darbo laikas: trečiadieniais – sekmadieniais 15:00-20:00. Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318

Trivium inf.

Namų galerijoje „Trivium“ Paulinos Pukytės piešinių ir jų pavadinimų paroda

Namų galerijoje „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7- 105, Vilnius)“ 2019 m. birželio 11 d. 18 val. atidaroma Paulinos Pukytės piešinių ir jų pavadinimų paroda. Atidaryme dalyvaus autorė.
Menininkė ir rašytoja Paulina Pukytė, žinoma kaip tekstų, instaliacijų ir judančio vaizdo kūrėja ir dažniausiai dirbanti su rastais artefaktais, pateikia niekur anksčiau nerodytą savo kūrybos pusę – piešinius. Tai „naujos kartos“, t. y. skaitmeniniai piešiniai, piešti iPhon‘u arba iPad’u.
Lakoniški, vos kelių štrichų piešiniai kartu su savo pavadinimais tampa savotiškais mikroeilėraščiais – vizualiais haiku.


Juose Paulina Pukytė sujungia dvi savo kūrybos sritis – dailę ir literatūrą, panaudodama sau neįprastas menines priemones eksperimentavimui su savo pamėgta minimalistine raiška.
Parodos tikslas – sujungti šiuos „mikroeilėraščius“ į bendrą visumą, suformuoti iš jų vieną ilgą eilėraštį, o taip pat išnaudoti skaitmeninių priemonių teikiamas galimybes seniausiam metodui – piešiniui.


Paulina Eglė Pukytė (g. 1966 Vilniuje) yra menininkė, rašytoja ir kuratorė. Dešimto dešimtmečio pradžioje, po studijų Vilniaus dailės akademijoje, išryškėjo kaip savita menininkė, netelpanti į disciplinų, žanrų, ir technikų rėmus. Magistro laipsnį apsigynė Londono Karališkajame meno koledže. Gyvena ir kuria tarp šių dviejų miestų. Rašo kritinius ir satyrinius straipsnius kultūros temomis ir eksperimentinę literatūrą. 2017 m. kuravo 11-ąją Kauno bienalę „Yra ir nėra. Paminklo (ne)galimybės klausimas“. Jos kūrinių yra įsigiję MO muziejus ir privatūs asmenys.


Paroda veiks iki liepos 17 dienos.  Parodos kuratorė: Aistė Kisarauskaitė
Organizatorius: VšĮ „Artišokai“, Vilnius
Parodą remia Lietuvos Kultūros Taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė

Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius). Darbo laikas: trečiadieniais – sekmadieniais 15:00-20:00. Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318

Trivium inf.

Namų galerijoje „Trivium" Arūnės Tornau „Objektai“

Namų galerijoje „Trivium" (Vilkpėdės g. 7- 105, Vilnius)“ 2019 m. gegužės 9 d. 18 val. atidaroma Arūnes Tornau paroda „Objektai“. Atidaryme dalyvaus autorė.


Arūnė Tornau- tapytoja, žinoma savo jautriomis abstrakčiomis drobėmis. Paremtos spalvos niuansais tirpstančios formos jau tapo tapytojos atpažinimo ženklu, tačiau dauguma žiūrovų nežino ir nepamena, kad ši menininkė paskutinį XX a. dešimtmetį yra sukūrusi nemažai objektų ir instaliacijų. Ilgą laiką sukurti objektai gulėjo menininkės sodyboje.


Autorė apie parodos objektus: „Medinius objektus pradėjau daryti apie 1990-tuosius. Inspiravo mūsų senos sodybos Labanoro girioje apleistumas, sulūžę, surūdiję, sudilę daiktai, kadaise tarnavę šeimininkams buityje, bylojantys apie jų gyvenimo ritmą – išbyrėjusios statinių ar medininių kubilų detalės, suirusios audimo staklės, lietaus išlytos langinių lentos, išblukusios audinių skiautės. Patiko laiko žymės, paliktos medžio paviršiuje. Tie radiniai asocijavosi su praėjusiu laiku, valstietišku laiko skaičiavimu nuo vienų lauko darbų iki kitų, laiką suvokiant pagal saulės ir mėnulio judėjimą dangaus skliaute, išskrendančius ir atskrendančius paukščius. Nenorėjau, kad tie daiktai sunyktų ir sutrūnytų, sudegtų krosnyje, kaip malka. Norėjau, kad kita forma jie gyventų toliau.“


Arūnė Tornau (g. 1956) – tapytoja, dailės pedagogė. 1974–1979 m. studijavo Vilniaus dailės institute. Dalyvavo daugelyje tarptautinių ir respublikinių parodų. Kūrė scenografiją spektakliams, kuravo tapybos parodų projektus Lietuvoje ir užsienyje. Menininkė nuolat dalyvauja grupinėse parodose šalyje bei užsienyje ir rengia asmenines savo kūrybos parodas.


Paroda veiks iki birželio 6 dienos.  
Parodos kuratorė: Aistė Kisarauskaitė
Organizatorius: VšĮ „Artišokai“, Vilnius
Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė

 

Trivium inf.

Ričardo Šileikos paroda „Mizanscenos“

Ričardo Šileikos parodos „Mizanscenos“ namų galerijoje TRIVIUM (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius)“ atidarymas įvyks 2019 m. kovo 5 d. 19 val.


Paroda veiks iki balandžio 3 dienos.


Ričardas Šileika- vienas tų įdomių menininkų, netelpantis jokioje aiškiai apibrėžtoje meno srityje. „Mizanscenų“ ciklas yra apie mamos pečių ir buities rakandų dėliones joje arba apie gyvenamo gyvenimo pėdsakus.


Ričardas apie parodą: „Fotografuota, kai kiekvieną kartą lankytasi pas mamą Veroniką Šileikienę, gyvenančią Aristavos kaime, Kėdainių rajone.


Krosnis, kurią mes, namiškiai, vadiname pečiuku, po kūrenimo virsta puodų, bliūdų talpykla. O ypač vasarą- tiesiog mini podeliu. Tai yra erdvė, kurion laikinai apgyvendinami rakandai ir rykai. Paprastai pečiuko „scena“ yra užtraukiama mamos pasiūta užuolaidėle. Tai yra nuo pašalinių (netikėtų ar tikėtų užėjėlių) akių paslėpiama buities dalis.


Mama net nekurdama sukuria pečiuko „veikėjų“ mizanscenas. Pečiuko nišoje keičiantys daiktai „virsta“aktoriais."


Ričardas Šileika (g. 1968)- rašytojas ir fotografas, subtilus kasdienybės pokštų metraštininkas ir kolekcininkas.


Parodos kuratorė: Aistė Kisarauskaitė
Organizatorius: VšĮ „Artišokai“, Vilnius
Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba.

Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius).

Darbo laikas: trečiadieniais – sekmadieniais 15:00-20:00.

Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318

 

Trivium inf.

Kvietimas teikti perfomansų idėjas galerijai namuose „Trivium“

Galerija namuose „Trivium“ kviečia menininkus teikti performansų idėjas 2019 metams.
Tai puiki galimybė tiek jauniems menininkams, tiek profesionalams įgyvendinti savo performansus galerijoje „Trivium“ ir už jos ribų.


Galerijos namuose „Trivium“ komanda yra pasiruošusi padėti įgyvendinti sumanymus.
Prašome performanso idėjas bei CV ir/arba portfolio iki 2019 m. vasario 17 d. siųsti el. paštu [email protected], temos skiltyje nurodžius „Performanso idėja“.


Galerija namuose „Trivium“ – unikali erdvė Vilniuje, sėkmingai įgyvendinama jau trečius metus. Galerija įkurta menininkės Aistės Kisarauskaitės namuose, tęsiant sovietmečio laikų tradiciją, kai radikalesnio, novatoriškesnio meno nebuvo įmanoma rodyti viešai, todėl pagrindinė idėjų apykaita, naujų darbų aptarimai vyko dirbtuvėse ir namuose. Galerija „Trivium“ mugėje „Art Vilnius 2017“ išrinkta viena iš 7 geriausių metų galerijų.

 

Iš Ričardo Šileikos performanso galerijoje „Trivium“
Iš Ričardo Šileikos performanso galerijoje „Trivium“
Trivium inf.

Namų galerija „Trivium“ 2019 metus pradeda Andrei Antonau paroda

2019 m. galerijos „Trivium“ parodų ciklas susijęs su emigracija, migracija ir atstumais. Pristatomi autoriai vienaip ar kitaip nutolę nuo savo pradžios taško ir parodos tampa jungties ir pažinimo galimybe.


Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius) Naujų metų ciklą pradeda Andrei Antonau paroda „Teisė į poilsį“. Atidarymas – sausio 29 d. 19 val.
Parodą galerijoje „Trivium“ galite aplankyti iki vasario 24 d.


Paroda sudaryta iš Lietuvos blusų turguose, per skelbimus ir kitur surastos mėgėjiškos sovietinės fotografijos. Į ekspoziciją bus įtrauktos 1940- 1980 m. Lietuvos kurortuose, laisvalaikio ir poilsio vietose padarytos fotografijos, kuriose įamžintos sovietinės kasdienybės detalės, analoginėje fotografijoje užfiksuoti praeities vaizdai.


Paroda suteiks galimybę naujai pažvelgti į anuometinės asmeninės fotografijos estetikos ypatumus ir padiskutuoti apie asmeninius fotografijų archyvus.


Andrei Antonau (g. 1974, Diližane, Armėnijoje) – literatas, fotografas, kuratorius. Andrei mokyklą baigė Baltarusijoje, Vilniaus universitete įgijo filologijos magistro laipsnį. Surengė kelias personalines fotografijos parodas, kaip kuratorius dirba su analoginės fotografijos kūrėjais.
Parodos kuratorė: Aistė Kisarauskaitė
Organizatorius: VšĮ „Artišokai“, Vilnius

Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba.

Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius). Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318

 

Trivium inf.

Irenos Giedraitienės fotografijų paroda „Karuselė“

Namų galerijoje TRIVIUM (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius) gruodžio 19 d. 18 val. vyks fotomenininkės Irenos Giedraitienės parodos „Karuselė” atidarymas ir susitikimas su autore. Paroda veiks iki sausio 16 dienos.


Fotografė Irena Giedraitienė išgyveno šlovės akimirkas aštuntajame dešimtmetyje, kai buvo apdovanota „Worldpress Photo“ prizu „Aukso akis“, gautu 1975 m. Amsterdame už fotografiją "Vestuvės" (1974), tačiau nepaisant to Lietuvos fotografijos lauke pripažinimas ateina tik dabar.
I. Giedraitienės vardas dažnai siejamas su nuotraukomis iš Tautų spartakiados, pamirštant, kad ši fotografė turi platesnį temų spektrą, susikaupusį per ilgus kūrybinio darbo dešimtmečius, tarp jų nemažai yra fotografavusi ir vestuvių.


Vestuvių fotografija dažniausiai laikoma komercine, vargiai galinčia pakliūti į meno lauką, tačiau I. Giedraitienės fotografijos yra būtent ta išimtis, todėl galerija TRIVIUM tikisi žiūrovus pradžiuginti būtent šiuo paradoksu – įdomia, savita, verta dėmesio vestuvių fotografija.


Parodos didžiąją dalį sudaro neeksponuoti ir nepublikuoti kadrai.


    I. Giedraitienė (g. 1935) surengė daugiau nei 40 personalinių parodų bei dalyvavo apie 100 grupinių parodų visame pasaulyje. Gavo 38 apdovanojimus. Iš jų svarbiausias – „Worldpress Photo“ prizas „Aukso akis“, gautas 1975 m. Amsterdame už fotografiją "Vestuvės" (1974). Jos darbai saugomi įvairiuose Lietuvos ir užsienio muziejuose ir galerijose.


Parodą dalinai remia Lietuvos kultūros taryba.

Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius). Darbo laikas: trečiadieniais – sekmadieniais 15:00-20:00. Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318

Trivium inf.

Namų galerijoje „Trivium“ Antono Lukoszevieze paroda „Pamesta opera”

Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius) lapkričio 30 d. 18 val. atidaro lietuvių kilmės britų menininko Antono Lukoszevieze naują parodą „Pamesta opera”. Paroda veiks iki gruodžio 16 dienos.


Antonas Lukoszevieze Lietuvoje daugeliui geriau pažįstamas kaip muzikas. „Pamesta opera” pristatys autoriaus koliažų rinkinį.

„Žodis „opera” reiškia „darbas”, o šie koliažai yra pamesti, įsivaizduoti ar galbūt pamiršti didesnio kūrinio fragmentai. Tai galėtų būti daugybe įvairių priemonių atliekamo kūrinio natos arba tiesiog absurdiškos partitūros, egzistuojančios vien kaip estetiniai objektai. Jie kuria savas prasmes- iš mano prisiminimų apie save kaip muziką, menininką ir keistą šios planetos svečią.“- sako Antonas Lukoszevieze.


 Antonas Lukoszevieze (g. 1965) –  muzikas ir tarpdisciplininio meno kūrėjas, vienas įdomiausių savo kartos atlikėjų, žinomas dėka savo avangardinės, eksperimentinės bei improvizacinės muzikos, koncertavęs daugybėje muzikos festivalių visoje Europoje ir JAV.


2009 metais, už nuopelnus Lietuvos kultūrai, Antonas Lukoszevieze buvo apdovanotas Lietuvos tūkstantmečio žvaigždės medaliu.


Parodą dalinai remia Lietuvos kultūros taryba.

Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius). Darbo laikas: trečiadieniais – sekmadieniais 15:00-20:00. Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318

 

Trivium inf.

Galerijoje TRIVIUM Stasio Bonifacijaus Ievos paroda

Lapkričio 13 d. (antradienį) 18 val. galerijoje namuose TRIVIUM (Vilkpėdės g. 7- 105, Vilnius) atidaroma Stasio Bonifacijaus Ievos paroda.


Stasys Bonifacijus Ieva - vienas iš mūsų keistųjų, radikalių menininkų, veikiantis panašiai kaip Eva ir Adelė, žinomas Lietuvos meno gerbėjams, einantiems į parodų atidarymus. Būtent ten Stasys Bonifacius Ieva pasirodo ir vykdo savo individualius performansus. Kaskart vis kitus, kartais su socialinės krtitikos pamušalu, kartais kupinus absurdo, bet provokacijos elementas juose yra visuomet. Įvairūs buities objektai, atskiros jų detalės tampa karūnomis, kaukėmis, radio bangomis valdomu batu- automobiliu, ūkinis muilas - laivais, plaukiojančiais menininko rankose laikomame dubenyje, žodžiu, jo fantazija ir yra tai, kas nenustoja stebinti. Savo performansus Stasys Bonifacius Ieva dažnai kuria kaip tam tikrą konfrontaciją su gražiai besišypsančia pasiruošusia viską priimti už gryną pinigą ar tiesą žiūrovų mase.


Šį kartą menininkas vėl pasiruošęs stebinti, iki paskutinės minutės neatskleisdamas, ką rodys parodoje. Bet mažai abejonių, kad tai bus dar viena mažytė paradoksali vartotojų visuomenės kritika.

Paroda veiks iki lapkričio 22 dienos.

 

A. Narušytės nuotr.
A. Narušytės nuotr.
  < PUSLAPIS IŠ 3  >>> Archyvas