7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Namų galerijoje „Trivium“ Juliaus Kuršio fotografijų paroda „Vėjas ir vanduo“

Trivium inf.
Nr. 34 (1313), 2019-10-25
Anonsai Kultūra

Spalio  22 d. 18 val. namų galerijoje „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7- 105, Vilnius) atidaroma Juliaus Kuršio fotografijų paroda- debesų studija.


Parodą įkvėpė senovės graikų dramaturgo Aristofano komedija „Debesys“, kurioje sprendžiamos auklėjimo ir pedagoginės problemos.


Skaitant pjesę fotografas kėlė klausimus: kur yra riba tarp sąmonės ir nesąmonės, tarp „teisingo“ ir „neteisingo“ žodžio, ir kas tą ribą nubrėžia. Kas bendro tarp galerijos lankytojo, skaitančio parodos aprašymą, ir vaiko, pirmąsyk susiduriančio su rašytine kalba/ tekstu?
„Debesys kinta, prisitaiko prie žiūrinčiojo ir tampa tuo, ką žmogus regi. Debesys –labai gera metafora metaforai“- sako parodos autorius.


Julius Kuršis (g. 1987)- Vilniaus dailės akademijoje baigė fotografijos ir medijų meno magistrantūros studijas. Šiuo metu dirba šviesų dailininku, tyrinėja fotografinės tikrovės kontūrus. Jaunasis menininkas jau yra surengęs kelias personalines parodas.


Paroda veiks iki lapkričio 22 d.
Parodos kuratorė: Aistė Kisarauskaitė
Organizatorius: VšĮ „Artišokai“, Vilnius
Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė
 
Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius). Darbo laikas: trečiadieniais – sekmadieniais 15:00-20:00. Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318

 

Žymos:
Trivium inf.,