7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Namų galerijoje „Trivium" Arūnės Tornau „Objektai“

Trivium inf.
Nr. 19 (1298), 2019-05-10
Dailė Anonsai

Namų galerijoje „Trivium" (Vilkpėdės g. 7- 105, Vilnius)“ 2019 m. gegužės 9 d. 18 val. atidaroma Arūnes Tornau paroda „Objektai“. Atidaryme dalyvaus autorė.


Arūnė Tornau- tapytoja, žinoma savo jautriomis abstrakčiomis drobėmis. Paremtos spalvos niuansais tirpstančios formos jau tapo tapytojos atpažinimo ženklu, tačiau dauguma žiūrovų nežino ir nepamena, kad ši menininkė paskutinį XX a. dešimtmetį yra sukūrusi nemažai objektų ir instaliacijų. Ilgą laiką sukurti objektai gulėjo menininkės sodyboje.


Autorė apie parodos objektus: „Medinius objektus pradėjau daryti apie 1990-tuosius. Inspiravo mūsų senos sodybos Labanoro girioje apleistumas, sulūžę, surūdiję, sudilę daiktai, kadaise tarnavę šeimininkams buityje, bylojantys apie jų gyvenimo ritmą – išbyrėjusios statinių ar medininių kubilų detalės, suirusios audimo staklės, lietaus išlytos langinių lentos, išblukusios audinių skiautės. Patiko laiko žymės, paliktos medžio paviršiuje. Tie radiniai asocijavosi su praėjusiu laiku, valstietišku laiko skaičiavimu nuo vienų lauko darbų iki kitų, laiką suvokiant pagal saulės ir mėnulio judėjimą dangaus skliaute, išskrendančius ir atskrendančius paukščius. Nenorėjau, kad tie daiktai sunyktų ir sutrūnytų, sudegtų krosnyje, kaip malka. Norėjau, kad kita forma jie gyventų toliau.“


Arūnė Tornau (g. 1956) – tapytoja, dailės pedagogė. 1974–1979 m. studijavo Vilniaus dailės institute. Dalyvavo daugelyje tarptautinių ir respublikinių parodų. Kūrė scenografiją spektakliams, kuravo tapybos parodų projektus Lietuvoje ir užsienyje. Menininkė nuolat dalyvauja grupinėse parodose šalyje bei užsienyje ir rengia asmenines savo kūrybos parodas.


Paroda veiks iki birželio 6 dienos.  
Parodos kuratorė: Aistė Kisarauskaitė
Organizatorius: VšĮ „Artišokai“, Vilnius
Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė

 

Žymos:
Trivium inf.,