7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Namų galerijoje „Trivium“ Paulinos Pukytės piešinių ir jų pavadinimų paroda

Trivium inf.
Nr. 24 (1303), 2019-06-14
Dailė Anonsai

Namų galerijoje „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7- 105, Vilnius)“ 2019 m. birželio 11 d. 18 val. atidaroma Paulinos Pukytės piešinių ir jų pavadinimų paroda. Atidaryme dalyvaus autorė.
Menininkė ir rašytoja Paulina Pukytė, žinoma kaip tekstų, instaliacijų ir judančio vaizdo kūrėja ir dažniausiai dirbanti su rastais artefaktais, pateikia niekur anksčiau nerodytą savo kūrybos pusę – piešinius. Tai „naujos kartos“, t. y. skaitmeniniai piešiniai, piešti iPhon‘u arba iPad’u.
Lakoniški, vos kelių štrichų piešiniai kartu su savo pavadinimais tampa savotiškais mikroeilėraščiais – vizualiais haiku.


Juose Paulina Pukytė sujungia dvi savo kūrybos sritis – dailę ir literatūrą, panaudodama sau neįprastas menines priemones eksperimentavimui su savo pamėgta minimalistine raiška.
Parodos tikslas – sujungti šiuos „mikroeilėraščius“ į bendrą visumą, suformuoti iš jų vieną ilgą eilėraštį, o taip pat išnaudoti skaitmeninių priemonių teikiamas galimybes seniausiam metodui – piešiniui.


Paulina Eglė Pukytė (g. 1966 Vilniuje) yra menininkė, rašytoja ir kuratorė. Dešimto dešimtmečio pradžioje, po studijų Vilniaus dailės akademijoje, išryškėjo kaip savita menininkė, netelpanti į disciplinų, žanrų, ir technikų rėmus. Magistro laipsnį apsigynė Londono Karališkajame meno koledže. Gyvena ir kuria tarp šių dviejų miestų. Rašo kritinius ir satyrinius straipsnius kultūros temomis ir eksperimentinę literatūrą. 2017 m. kuravo 11-ąją Kauno bienalę „Yra ir nėra. Paminklo (ne)galimybės klausimas“. Jos kūrinių yra įsigiję MO muziejus ir privatūs asmenys.


Paroda veiks iki liepos 17 dienos.  Parodos kuratorė: Aistė Kisarauskaitė
Organizatorius: VšĮ „Artišokai“, Vilnius
Parodą remia Lietuvos Kultūros Taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė

Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius). Darbo laikas: trečiadieniais – sekmadieniais 15:00-20:00. Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318

Žymos:
Trivium inf.,