7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Namų galerijoje „Trivium“ Antono Lukoszevieze paroda „Pamesta opera”

Trivium inf.
Nr. 39 (1276), 2018-11-30
Dailė Anonsai

Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius) lapkričio 30 d. 18 val. atidaro lietuvių kilmės britų menininko Antono Lukoszevieze naują parodą „Pamesta opera”. Paroda veiks iki gruodžio 16 dienos.


Antonas Lukoszevieze Lietuvoje daugeliui geriau pažįstamas kaip muzikas. „Pamesta opera” pristatys autoriaus koliažų rinkinį.

„Žodis „opera” reiškia „darbas”, o šie koliažai yra pamesti, įsivaizduoti ar galbūt pamiršti didesnio kūrinio fragmentai. Tai galėtų būti daugybe įvairių priemonių atliekamo kūrinio natos arba tiesiog absurdiškos partitūros, egzistuojančios vien kaip estetiniai objektai. Jie kuria savas prasmes- iš mano prisiminimų apie save kaip muziką, menininką ir keistą šios planetos svečią.“- sako Antonas Lukoszevieze.


 Antonas Lukoszevieze (g. 1965) –  muzikas ir tarpdisciplininio meno kūrėjas, vienas įdomiausių savo kartos atlikėjų, žinomas dėka savo avangardinės, eksperimentinės bei improvizacinės muzikos, koncertavęs daugybėje muzikos festivalių visoje Europoje ir JAV.


2009 metais, už nuopelnus Lietuvos kultūrai, Antonas Lukoszevieze buvo apdovanotas Lietuvos tūkstantmečio žvaigždės medaliu.


Parodą dalinai remia Lietuvos kultūros taryba.

Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius). Darbo laikas: trečiadieniais – sekmadieniais 15:00-20:00. Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318

 

Žymos:
Trivium inf.,