7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Autorius: Editorial inf.

Editorial inf.

Susitikimų ciklas Doppelgänger | #8 Ona Lozuraitytė ir Petras Išora

Rudeniui persiritus į antrąją pusę, spalio 29 d., penktadienį, 18.30 val, į projektų erdvę „Editorail“ grįžta susitikimų su Lietuvos kūrėjais ciklas "Doppelgänger". Trečiąjį renginių sezoną pradės Isora x Lozuraityte Studio for Architecture įkūrėjai, architektai – Ona Lozuraitytė ir Petras Išora. Susitikimo metu kūrybinis duetas pristatys per pastaruosius 8-ius metus įgyvendintų aplinkų, objektų ir bendradarbiavimo spektrą. Šis aprėpia parodas, meno instaliacijas, interjerus, pastatus, tiltus bei viešąsias erdves tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Renginio pašnekovai pasakos apie erdvių formavimo principus, bei dalinsis patirtimi apie taikomųjų bei kūrybinių praktikų derinimą savo profesijoje.

Editorial inf.

Antano Gerliko personalinė paroda „Rūbinė“ parodų erdvėje „Editorial“

Rugsėjo 9 d. 18 val. „Editorial“ erdvė (Latako g. 3, Vilnius) kviečia į Antano Gerliko personalinę parodą „Rūbinė“.

Aš keliuosi anksti ir lengvai nusimetu sapną. Jis dūlėja kampe kaip senas apsiaustas, rankovės susegtos plieno drožlėmis. Stengiuosi laikytis drausmės, kad žvilgsnis bet kur nebėgiotų, minties neišvartytų. Bet šiaip iš visko galiu pasijuokti, todėl ir vardai ateina lengvai. Būna, aišku, ir sunkesnių dienų ar naktų, kai nesiseka rasti nei balso, nei vietos. Tačiau dažniausiai taip dirbu – ateinu, nusimetu sapną. Žiūriu, kas iš jo lieka.

Editorial inf.

Švedų menininkės Josefin Arnell paroda „Laukinės Filės istorija“ žymės penkerių metų „Editorial“ erdvės sukaktį

Liepos 9 d. 18 val. atidaroma švedų menininkės Josefin Arnell paroda „Laukinės Filės istorija“ (angl. Wild Filly Story) žymės penkerių metų „Editorial“ erdvės sukaktį. Vilniuje veikiančios meno erdvės „Editorial“ įkūrėjos Neringa Černiauskaitė ir Vitalija Jasaitė teigia, jog „Editorial“ įsikūrė dėl labai paprastos priežasties – nepriklausomos, nekomercinės erdvės jauniems menininkams prisistatyti trūkumo. „Tiek kūrėjams, tiek mums pačioms atrodė, jog vis nerandame terpės, kuri nespaustų į konkrečius institucinio, komercinio ar akademinio konteksto rėmus, o leistų laisviau eksperimentuoti, ištraukti į dienos šviesą kūrinius ar vizijas, kurių kitose situacijose būtų nedrąsu parodyti. Taigi nuo pat pradžių ši erdvė pirmiausia buvo skirta kūrėjams, jų vizijoms, ieškojimams.“ Per penkerius veikimo metus čia parodas surengė tokie jauni, tačiau jau įsitvirtinę kūrėjai kaip Rūtenė Merkliopaitė (Rute Merk), Laura Kaminskaitė, Anasasia Sosunova, Robertas Narkus, Ieva Rojūtė, o taip pat užsienio kūrėjai – Ragna Bley (NO), Paloma Proudfoot (UK), Anni Puolakka (FI) ir daugelis kitų.

Editorial inf.

14-osios Baltijos trienalės „Nesibaigiančios kovos“ dalis: suomių menininkės Anni Puolakka paroda „Maitinimas“ projektų erdvėje „Editorial“

Birželio 3 d. 15 – 20 val. parodų ir susitikimų erdvėje „Editorial“ (Latako g. 3, Vilnius) atidaroma suomių menininkės Anni Puolakka paroda „Maitinimas“. Joje menininkė pristatys du videokūrinius, nagrinėjančius matinimosi bei parazitavimo temas bei naujus tapybinius koliažus. Ši paroda  yra 14-osios Baltijos trienalės „Nesibaigiančios kovos“ dalis.

Editorial inf.

Godos Palekaitės solo paroda „Stipriausias raumuo žmogaus kūne yra liežuvis“ „Editorial“ erdvėje

Nuo kovo 26 d. parodų ir susitikimų erdvėje „Editorial“ (Latako g. 3, Vilnius) atidaroma Briuselyje gyvenančios lietuvių menininkės, rašytojos ir tyrėjos Godos Palekaitės personalinė paroda „Stipriausias raumuo žmogaus kūne yra liežuvis“. Tai – pirmoji menininkės solo paroda Baltijos šalyse.

Goda Palekaitė Stipriausias raumuo žmogaus kūne yra liežuvis, parodos plakatas. Jonės Miškinytės dizainas
Goda Palekaitė Stipriausias raumuo žmogaus kūne yra liežuvis, parodos plakatas. Jonės Miškinytės dizainas
Editorial inf.

Jaunos britų menininkės Palomos Proudfoot parodoje „Editorial“ erdvėje – drabužis kaip ritualas ir kaip galios siekimas

Projektų erdvėje „Editorial“ (Latako g. 3, Vilnius) pradeda veikti Londone kuriančios menininkės Palomos Proudfoot paroda „Apsiausto projektas“ (angl. Project for an Overcoat). Pirmojoje šios jaunos kūrėjos personalinėje parodoje Baltijos šalyse, Paloma Proudfoot drabužį narsto ir kaip ritualą, ir kaip socialinį reiškinį – galios ar utopinių idėjų talpyklą. Netrukus parodą bus galima apžiūrėti virtualiai, o sulaukus epidemiologinės situacijos pagerėjimo – užėjus į projektų erdvę. 

Editorial inf.

Grupinė paroda „Puse lūpų“ parodų ir susitikimų erdvėje „Editorial“

Spalio 22 d. 19 val., Vilniaus galerijų savaitgalio metu, parodų ir susitikimų erdvėje „Editorial“ (Latako g. 3, I aukštas, Vilnius) atidaroma grupinė paroda „Puse lūpų“. 

Šiemet visos kortos sumaišytos. Todėl metų gale jau antrą turėjusi vykti speciali riboto tiražo ir unikalių kūrinių paroda šoktelėjo į spalį. „Puse lupų“ – dalykai, kurie mažai rėksmingi, tačiau kuriuos labiausiai norisi pasilikti sau. Arba pašnibždomis pasidalinti su draugu.

Editorial inf.

„Naktis galerijoje“ maršrute: ekskursija su parodos „Every Dog Is A Lion“ autore Ona Juciūte „Editorial“ erdvėje

Vėlyvą penktadienio vakarą, spalio 2 d., projektų erdvė „Editorial“(Latako g. 3, I a.) prisijungia prie tradicija tampančios, šiuolaikinio meno mugę „ArtVilnius“ lydinčių renginių programos –  „Naktis galerijoje“. Jos metu kviečiama tęsti pažintį su Lietuvos šiuolaikinio meno kūrėjais už Litexpo parodų rūmų ribų – naktiniame Vilniaus senamiestyje.

Editorial inf.

Ona Juciūtė. Every Dog is a Lion

Nuo rugsėjo 9 d. projektų erdvėje „Editorial“ (Latako g. 3, Vilnius) pradeda veikti jaunos šiuolaikinio meno kūrėjos Onos Juciūtės paroda „Every Dog is a Lion“. Ona Juciūtė yra jaunosios kartos skulptorė, kurią plačiąją prasme domina daiktų gamybos būdai, medžiagų kilmė bei ateitis. Parodoje „Every Dog is a Lion” kalbama apie resursų pokyčius ir su jais susijusius kolektyvinius sprendimus. Parodoje eksponuojami kūriniai yra tarsi akimirkos iš civilizacijos kasdienybės, bandančios savo namus pripildyti gamta. 

Editorial inf.

Susitikimų ciklo „Doppelgänger“ renginys su Julija Reklaite ir Laima Kreivyte

Liepos 30 d., ketvirtadienį, 18 val. projektų erdvėje „Editorial“ vyks naujo susitikimų ciklo „Doppelgänger“ sezono renginys: pokalbis apie architektūros, teatro ir kuravimo susikirtimo taškus su Julija Reklaite ir Laima Kreivyte. Susitikimo metu pašnekovės pasidalins bendra patirtimi dirbant prie projekto „Magma“, kuris pristatė Italijos ir Lietuvos moterų meną nuo 1965 metų iki šių dienų. Pašnekovės diskutuos kiek skirtingų veiklų susipina atskiruose projektuose – nuo parodų architektūros iki šiuolaikinio meno –  užčiuopiant, kokių praktikų ir žinių jie reikalauja, kaip į juos įsitraukia skirtingų sričių specialistai ir kokius iššūkius kelia žongliravimas keliomis veiklomis vienu metu.

  < PUSLAPIS IŠ 3  >>> Archyvas