7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Ona Juciūtė. Every Dog is a Lion

Editorial inf.
Nr. 29 (1350), 2020-09-04
Dailė Anonsai

Nuo rugsėjo 9 d. projektų erdvėje „Editorial“ (Latako g. 3, Vilnius) pradeda veikti jaunos šiuolaikinio meno kūrėjos Onos Juciūtės paroda „Every Dog is a Lion“. Ona Juciūtė yra jaunosios kartos skulptorė, kurią plačiąją prasme domina daiktų gamybos būdai, medžiagų kilmė bei ateitis. Parodoje „Every Dog is a Lion” kalbama apie resursų pokyčius ir su jais susijusius kolektyvinius sprendimus. Parodoje eksponuojami kūriniai yra tarsi akimirkos iš civilizacijos kasdienybės, bandančios savo namus pripildyti gamta. 

 

  • Ar girdėjai, kad vanilė dabar kainuoja brangiau nei sidabras? Neseniai perskaičiau.
  • Vanilė, turi omeny prieskonį?
  • Aha, tie juodi pagaliukai. Pasirodo, vienos rūšies orchidėjos sėkla. Mažai kur auga.
  • Nieko apie tai nežinau, tik įdomu, kaip vanilė ir sidabras atsirado vienoje kategorijoje. Metalas ir valgoma sėkla. Čia tokia ir antraštė buvo?
  • Jo, buvo. Nežinau, man tai atrodo gana susiję. Įsivaizduok, kad ta kategorija - nebūtinosios investicijos. Tam tikras išteklių perteklius, prabanga, laisvalaikis, priedas. Aksesuarai.
  • Sakai, prieskoniai yra aksesuarai?
  • Taip, būtent tą ir sakau. Auskarai bandelėms, karoliai pyragams, šilkinės skaros pudingui. 
  • Manai ir žurnalistui taip atrodė?
  • Tai tikriausiai.  Jei sakytume, kad tai rodo tam tikrą tendencijų pasikeitimą. Žinai, brangstanti vanilė. Nebeatrodo būtina investuoti į kažką, ką gali palikti savo vaikams. Suvalgei, suvirškinai ir grąžinai atgal į dirvožemį tik kitu pavidalu ir kitoje planetos vietoje.
  • Tuomet išeina, kad žmonės spjauna į stabilumą, monetas, elektros laidumą ir perka overpriced kvapnias sėklas? Įdomu, bet aš nežinau ar didėjanti kaina būtinai tiek daug sako apie žmones, kurie ją moka. Gal tai tiesiog susiję su gamtos reiškiniais. Per kaitri vasara, lietaus nebuvimas, sunaikintas derlius ar dar kas nors. Tiesiog papuolė metai, kai vanilinės orchidėjos buvo mažiau vaisingos. 
  • Jo, tikrai gali būti ir taip, bet nesinori tikėti.

Ona Juciūtė

 

Ona Juciūtė yra apdovanota JCDecaux premija jauniesiems menininkams bei Aleksandros Kašubos įsteigtu prizu. Menininkė dalyvavo parodose Šiuolaikinio meno centre Vilniuje, MOCAK muziejuje Krokuvoje, Rupert meno, rezidencijų ir edukacijos centre Vilniuje. Šiais metais ji dalyvavo parodose ŠMC, Atletikos galerijoje, Swallow projektų erdvėje Vilniuje,  2020 vasarą surengė personalinę parodą Apiece galerijoje Palangoje bei rugsėjį atidarys personalinę parodą Editorial projektų erdvėje Vilniuje.

 

Siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui, viešo parodos atidarymo organizatoriai nerengia, tačiau parodos eigoje bus organizuojamos nemokamos ekskursijos po parodą su menininke, kurių metu lankytojai turės galimybe giliau susipažint su Onos Juciūtės kūryba. Paroda „Every Dog is a Lion“ projektų erdvėje „Editorial“ veiks iki šių metų spalio 10 dienos. 

 

Paroda veikia rugsėjo 09 – spalio 10, 2020 „Editorial“ projektų erdvėje (Latako g. 3, Vilnius). Atidarymo dieną, rugsėjo 9, parodą bus galima aplankyti 15-18 val.
Kitomis dienomis : nuo trečiadienio iki penktadienio 15–19 val, šeštadieniais 12–16. Val. Daugiau informacijos www.editorial.lt

 

Dėkojame Valdui Juciui, Linai Blauzdavičiūtei, Kamilei Krasauskaitei, Viktorijai Damerell, Viliui Vaitiekūnui.

VšĮ Artnews.lt veiklas bei „Editorial“ programą remia Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė. 

Žymos:
Editorial inf.,