7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Susitikimų ciklas Doppelgänger | #8 Ona Lozuraitytė ir Petras Išora

Editorial inf.
Nr. 33 (1398), 2021-10-22
Kronika

Rudeniui persiritus į antrąją pusę, spalio 29 d., penktadienį, 18.30 val, į projektų erdvę „Editorail“ grįžta susitikimų su Lietuvos kūrėjais ciklas "Doppelgänger". Trečiąjį renginių sezoną pradės Isora x Lozuraityte Studio for Architecture įkūrėjai, architektai – Ona Lozuraitytė ir Petras Išora. Susitikimo metu kūrybinis duetas pristatys per pastaruosius 8-ius metus įgyvendintų aplinkų, objektų ir bendradarbiavimo spektrą. Šis aprėpia parodas, meno instaliacijas, interjerus, pastatus, tiltus bei viešąsias erdves tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Renginio pašnekovai pasakos apie erdvių formavimo principus, bei dalinsis patirtimi apie taikomųjų bei kūrybinių praktikų derinimą savo profesijoje.

Renginio metu tikimės jūsų supratingumo dabartinės situacijos atžvilgiu, todėl savo ir aplinkinių saugumui prašome dėvėti kaukes ir dalyvauti tik turint galimybių pasą.

 

Architektūros studijai vadovaujantys Petras Išora ir Ona Lozuraitytė yra kūrybinis duetas, dirbantis išplėstame architektūros lauke ir besidomintis architektūrine aplinka, viešąja erdve bei infrastruktūra, kraštovaizdžiu, medžiagų vadyba, parodų aplinkos kūrimu bei kuravimu. 2016 m. duetas ko-kuravo „Baltijos paviljoną" – bendrą Estijos, Latvijos ir Lietuvos prisistatymą 15-ojoje tarptautinėje Venecijos architektūros bienalėje. 2021 m. sukūrė Julijono Urbono įsteigtos Lietuvos erdvės agentūros ekspozicinę aplinką 17-joje tarptautinėje Venecijos architektūros bienalėje. Studijos architektai kūrė tokių menininkų kaip Pakui Hardware, Laurie Provoust, Jonas Mekas ir kt. parodų architektūrą ir dizainą. Ona ir Petras taip pat yra vieni iš projektų platformos KILD įkūrėjų, laimėjusių daugelį tarptautinių architektūros konkursų.

 

Susitikimų ciklas „Doppelgänger“ startavo 2019 metų liepą projektų erdvėje„Editorial“. Renginiai skirti užčiuopti ir viešame pokalbyje išartikuliuoti „pilkąsias“ arba „paraštines“ aktyviai kuriančių Lietuvos šiuolaikinių menininkų, kuratorių, rašytojų, architektų veiklas, kurios pamažu (kartais nepastebimai, o kartais – gana ryškiai) užima vis platesnę kūrybinės veiklos dalį. Ilgainiui šios tarsi „šoninės“ veiklos arba visai pakeičia kai kurių kūrėjų pagrindinę kūrybos sritį, arba bent jau ženkliai ją (in)formuoja, įgalindamos ypatingus hibridinius kūrybos modelius, savitai veikiančius taip pat ir bendrą šalies (regiono, miesto) šiuolaikinio meno lauką.

 

Renginius organizuoja | Editorial ir Artnews.lt

Renginių dizainerė | Asta Ostrovskaja

Visi ciklo susitikimai nemokami.

VšĮ Artnews.lt veiklas finansuoja Lietuvos kultūros taryba, renginį remia Vilniaus miesto savivaldybė.

Žymos:
Editorial inf.,