7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Autorius: Mo inf.

Mo inf.

MO muziejus pristato ambicingiausią parodą

MO muziejus lankytojams pristato parodą „Sunkus amžius. Szapocznikow – Wajda – Wróblewski“. Iš praėjusio rudens į šių metų pavasarį perkeltoje parodoje eksponuojama trijų garsių menininkų ir žymių Lenkijos pokario kūrėjų kūryba. Tai – kino režisierius Andrzejus Wajda (1926–2016), skulptorė Alina Szapocznikow (1926–1973) ir tapytojas Andrzejus Wróblewskis (1927–1957). Parodą MO muziejuje aplankyti galima nuo kovo 20 dienos.

R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.
Anda Rottenberg. Andrzej Swietlik nuotr.
Anda Rottenberg. Andrzej Swietlik nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.
Mo inf.

Su naujomis parodomis MO muziejus lankytojų lauks nuo kovo 23 dienos

Po daugiau nei 4 mėnesių pertraukos kovo 23 dieną atsidarys MO muziejus. Muziejaus atstovai teigia norintys užtikrinti maksimalų lankytojų patyrimą ir galimybę mėgautis menu, kai muziejuje veikia visos ekspozicinės erdvės. Taigi lankytojų lauks net trys naujos parodos.

Kitą savaitę muziejuje bus baigta instaliuoti didžioji paroda „Sunkus amžius. Szapocznikow – Wajda – Wróblewski“ ir lankytojai galės susipažinti su pasaulyje vertinamais meno kūriniais.

Mo inf.

Parodos „Sunkus amžius. Szapocznikow – Wajda – Wróblewski

Pagaliau pristatysime sudėtingiausią ir ambicingiausią MO muziejaus projektą - parodą „Sunkus amžius. Szapocznikow – Wajda – Wróblewski". Norime jus pakviesti stebėti virtualų parodos pristatymą ir pokalbį su parodos kuratore, legendine lenkų menotyrininke Anda Rottenberg. 

Parodos pristatymas įvyks kovo 17 d. 17:30, o pokalbis su kuratore A. Rottenberg prasidės 18:00 MO muziejaus Facebook paskyroje. A. Rottenberg kalbins menotyrininkė Laima Kreivytė, pokalbis vyks anglų kalba. Jei norite klausytis pokalbio su vertimu į lietuvių kalbą, kviečiame jo klausytis MO muziejaus Youtube paskyroje. Artimiausiu metu pasidalinsime pokalbio nuoroda.

Mo inf.

MO muziejus virtualiai pristato naują parodą apie Vilnių

MO muziejus pristato naują parodą, dedikuotą Vilniui. Kol muziejus dar veikti negali, ji pristatoma virtualiai. Muziejus kviečia į parodos „Sunkus amžius: Vilnius, 1939–1949” virtualią ekskursiją ir pristato šiai parodai skirtų vaizdo pasakojimų ciklą „Menas kurti Vilnių“.

R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.
Mo inf.

MO muziejaus planai 2021-iesiems

2020-aisiais vos tik pusę metų buvęs atidarytas MO muziejus sulaukė 108 tūkst. lankytojų muziejuje ir daugiau kaip 286 tūkst. virtualių lankytojų. Pusė metų – perpus mažiau ir fizinių lankytojų. Nors neveikė kovą, balandį, gegužę, lapkritį, gruodį ir tik puse kojos birželį, visgi MO muziejaus veiklos ir iniciatyvos buvo matomos visus metus. 

Mo inf.

Klimato kaita: kokių veiksmų gali imtis muziejai?

Programą „Museums Facing Extinction“ Lietuvoje kartu su muziejų bendruomene „We Are Museums“ ir EIT Climate-KIC organizuojantis MO muziejus kvietė visų Lietuvos muziejų atstovus prie jos prisijungti. 20 atstovų iš skirtingų Lietuvos muziejų pakviesti dalyvauti 6 mėnesių programoje, kurios metu vadovaujami klimato kaitos ekspertų ir mentorių drauge ieškos įvairiausių sprendimų bei būdų, kaip muziejai gali prisidėti spręsdami klimato kaitos problemą. 

Mo inf.

Muziejai uždaryti – MO parodą perkelia į lauką

Antrojo karantino metu uždarytas MO muziejus pristato staigmeną – šiuo metu muziejuje eksponuojama paroda „Kodėl taip sunku mylėti?“ perkeliama į lauką. Artimiausias tris savaites dalis parodos kūrinių bus eksponuojami lauke.

Mo inf.

Muziejai kreipėsi į Prezidentą, esamą ir būsimą Vyriausybę prašydami atverti muziejus dėl žmonių sveikatos ir emocinės gerovės

Lietuvos muziejų asociacija po karantino paskelbimo pakartotinai kreipėsi į Prezidentą, esamos ir būsimos Vyriausybės atstovus, siekdami atkreipti dėmesį į perteklinį ribojimą uždaryti muziejus. Panašias dvejones išreiškė ir Vokietijos muziejų vadovai bei Europos muziejų organizacija NEMO, kurios kreipiasi į Europos vyriausybes su prašymu peržiūrėti sprendimą uždaryti muziejus, bet leisti veikti bibliotekoms, kurios traktuojamos kaip parduotuvės ar prekybos centrai. Atkreipiamas dėmesys, kad saugus muziejų lankymas sudaro galimybes mažinti žmonių patiriamą stresą izoliacijos metu.

Mo inf.

Vaikų naktis MO muziejuje – pirmą kartą Lietuvoje

MO siūlo vaikams prisiminimą gyvenimui – naktinę stovyklą muziejuje. Pirmą kartą Lietuvoje įgyvendinama vaikų naktinė stovykla prasidės spalio 25 d. vakarą, jau po muziejaus darbo valandų. Naktinėje stovykloje kviečiami dalyvauti 9–12 metų vaikai.  

Didelio populiarumo susilaukusios vaikų vasaros stovyklos muziejuje padrąsino muziejaus atstovus ieškoti naujų patirčių vaikams ir rudenį. 

Mo inf.

MO muziejaus edukatoriai keliauja po Lietuvos bendruomenes

„Pamačiau save kito žmogaus akimis”, „tai buvo lyg terapinis užsiėmimas, kada buvome laisvi analizuoti ir užduoti klausimus”, „kiekvienas iš mūsų savyje atrado kažką naujo”, – tokiomis emocijomis dalinosi bendruomenės, dalyvavusios MO muziejaus edukacijose šią vasarą.

  < PUSLAPIS IŠ 9  >>> Archyvas