7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Autorius: Mo inf.

Mo inf.

Lankomiausios MO muziejaus parodos fragmentai keliauja po Lietuvos miestus

MO muziejaus paroda „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“, pritraukusi daugiau nei 140 tūkst. lankytojų, tęsia savo istoriją. Vasarą dalis parodos eksponuota Klaipėdoje, o nuo rugsėjo šios parodos fragmentai keliaus po kitus Lietuvos miestus – Uteną, Telšius, Panevėžį, Alytų ir Šiaulius. 

Skirtinguose Lietuvos miestuose bus eksponuojama dalis Vilniuje rodytos parodos, specialiai atrinkus ir kiekvieno miesto galerijos ar kultūros centro erdvėms pritaikius parodos instaliacijas bei MO kolekcijos kūrinius. 

Mo inf.

„Iš tos operos“ – kitokia paroda apie teatro užkulisius

Nuo rugsėjo 3 dienos MO muziejuje pradeda veikti unikalus projektas – MO ir Vilnius City Operos (VCO) bendra paroda „Iš tos operos“. Prieš daugiau nei dešimtmetį Lietuvos operos pasaulį sudrebinę „bohemiečiai“ šįkart atvyksta nustebinti muziejaus lankytojų. Naujoje parodoje „Iš tos operos“ MO muziejaus lankytojai galės patirti kitokią kelionę teatro užkulisiais ir iš labai arti pažinti juose atsiskleidusias net 27 tarptautines operos žvaigždes.

Mo inf.

MO muziejus atidaro didžiąją parodą „Kodėl taip sunku mylėti?“

MO muziejus atidaro Olandijos multimedijų menininkės Saskia Boddeke ir vieno žymiausių visų laikų britų režisierių Peterio Greenaway‘aus specialiai MO muziejaus erdvėms kurtą parodą „Kodėl taip sunku mylėti?“. Į parodą lankytojai kviečiami nuo birželio 20 dienos.

R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.
Mo inf.

MO muziejus atidaro ilgai lauktą užsienio menininkų kuruojamą parodą „Kodėl taip sunku mylėti?“

Dėl paskelbto karantino kurį laiką nebaigta instaliuoti MO muziejaus paroda „Kodėl taip sunku mylėti?“ jau greitai atvers duris. Olandijos multimedijų menininkės Saskia Boddeke ir vieno žymiausių visų laikų režisierių Peter Geenaway specialiai MO muziejaus erdvėms kurta paroda baigiama instaliuoti ir lankytojams bus atvira nuo birželio 20 dienos.

Mo inf.

MO muziejaus iniciatyvos „Bilietas į ateitį“ rezultatas – medikai galės nemokamai apsilankyti MO visą liepą

Dėl pandemijos uždarytas MO muziejus balandžio 27 dieną paskelbė palaikymo akciją „Bilietas į ateitį“, kuria kreipėsi palaikymo į MO bendruomenę ir visus, kuriems rūpi MO veikla. Per vieną akcijos mėnesį buvo nupirkti 1033 MO muziejaus „Bilietai į ateitį“. Akcijos metu duotą pažadą dovanoti tokį patį bilietų skaičių medikams MO išpildo su kaupu – medikai muziejuje nemokamai apsilankyti galės visą liepos mėnesį.

Hufton&Crow nuotr.
Hufton&Crow nuotr.
Mo inf.

MO muziejus prakalbino daugiausia komentarų susilaukusią skulptūrą – „Krantinės arką“

Ar kada nors galvojate, kiek daug skirtingų istorijų yra apipinta skulptūra „Krantinės arka“, plačiau žinoma ir greitai praminta „vamzdžiu“? O ką ji galėtų pati papasakoti, jei prabiltų? Nuo šiandien galima tuo įsitikinti – MO muziejus ją prakalbino ir kviečia išgirsti istoriją.

 

Be Vlado Urbanavičiaus kurtos „Krantinės arkos“, MO muziejus šiemet kviečia susipažinti su dar dviem miesto „gyventojomis“. Tai MO skulptūrų sode jaukiai įsikūrusi Ksenijos Jaroševaitės skulptūra „Sėdinti“ ir daugybės turistų bei miesto svečių pamilta Literatų gatvės siena.

Vladas Urbanavičius, „Krantinės arka“. R.Šeškaičio nuotr.
Vladas Urbanavičius, „Krantinės arka“. R.Šeškaičio nuotr.
Ksenijos Jaroševaitės skulptūra „Sėdinti“. R.Šeškaičio nuotr.
Ksenijos Jaroševaitės skulptūra „Sėdinti“. R.Šeškaičio nuotr.
Literatų gatvės siena.R.Šeškaičio nuotr.
Literatų gatvės siena.R.Šeškaičio nuotr.
R.Šeškaičio nuotr.
R.Šeškaičio nuotr.
MO muziejaus terasa. R.Šeškaičio nuotr.
MO muziejaus terasa. R.Šeškaičio nuotr.
Tomas Vaiseta. R.Šeškaičio nuotr.
Tomas Vaiseta. R.Šeškaičio nuotr.
Milda Ivanauskienė. R.Šeškaičio nuotr.
Milda Ivanauskienė. R.Šeškaičio nuotr.
Vaiva Grainytė. R.Šeškaičio nuotr.
Vaiva Grainytė. R.Šeškaičio nuotr.
Mo inf.

MO muziejus atsidaro po pertraukos ir pristato naujo formato patirtį

Gegužės 28 dieną po daugiau nei 2 mėnesius trukusios pertraukos duris lankytojams atveria MO muziejus. Atveria su nauju pasiūlymu – 33 minučių patyrimu. Kokia tai patirtis, besislepianti po intriguojančiu pavadinimu?


„Vos per porą pastarųjų mėnesių patekome į naują realybę. Tikriausiai nė nebūtume anksčiau pagalvoję, kad sėdėsime vienas nuo kito kelių metrų atstumu, negalėsime apsikabinti. Toks staigus pasikeitimas leidžia labai apčiuopiamai pajusti skirtį tarp to, kas „buvo”, ir ištikusios nenuspėjamos ateities. Tai apmąstydami sukūrėme naują ir dar anksčiau neišbandytą muziejuje patirtį. Kviečiame į 33 minutes trunkantį patyrimą, skirtą pojūčiams atgaivinti. Juose į pasakojimą susilies vaizdas, garsas, kvapas ir netgi skonis”, – teigia Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

Mo inf.

MO muziejus lieka uždarytas – skelbia palaikymo akciją „Bilietas į ateitį“

Ne pelno siekiantis MO muziejus, uždarytas dėl COVID-19, neteko pagrindinių pajamų iš bilietų. Jos sudaro net iki 50% MO biudžeto, o dėl pandemijos jau patiriama apie 250 000 eurų nuostolio. Balandžio 27 d. MO muziejus vis dar neatvers durų. Jis skelbia palaikymo akciją „Bilietas į ateitį“ tikėdamasis bendruomenė palaikymo. Taip pat pažada, kad už kiekvieną nupirktą bilietą tokį patį kiekį visus metus galiosiančių bilietų į muziejų padovanos Lietuvos medikams.

Mo inf.

MO muziejus pristato naujieną – virtualų turą po parodą „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“

MO muziejus, reaguodamas į šiuo metu Lietuvoje paskelbtą karantiną, pristato dar vieną naujieną – virtualų turą po lankomiausią meno parodą „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“. Puiki proga tiems, kas nespėjo aplankyti parodos tai padaryti virtualiai, o kas spėjo – prisiminti tai, kas patiko. Ši naujiena papildo jau nuo kovo 13 dienos muziejaus plėtojamą rubriką #menasnaMO.

R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.
Mo inf.

MO muziejus kviečia mokyklas ir bendruomenes dalyvauti naujame projekte „Vizualinio mąstymo mainai mene“

Kaip sudominti diskutuoti? Pasakyti ne tik savo nuomonę, bet išgirsti ir kito, o galiausiai sutarti, kad skirtingi požiūriai gali būti savaip teisingi? Kartais tai nėra taip paprasta ir lengva. Taigi MO muziejus, bendradarbiaudamas su Britų taryba Lietuvoje, siūlo pradėti tai daryti kartu ir kviečia dalyvauti naujame projekte „Vizualinio mąstymo mainai mene“.

  < PUSLAPIS IŠ 9  >>> Archyvas