7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Autorius: Mo inf.

Mo inf.

Atidaroma bendra MO muziejaus ir Kauno miesto muziejaus paroda: „Kaunas–Vilnius: nuversti kalnus“

Šį šeštadienį, balandžio 23 d., MO muziejus ir Kauno miesto muziejus atidaro unikalią parodą apie du miestus. Parodoje „Kaunas–Vilnius: nuversti kalnus“ analizuojamas užkoduotas, neišvengiamas Kauno ir Vilniaus konfliktas. Tačiau į šį įtemptą santykį žiūrima iš pozityvios pusės – varžymasis ne ką nors iš abiejų miestų atima ar juos stabdo, bet nepaliaujamai skatina žengti į priekį. Paroda yra vienas pagrindinių programos „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ akcentų.

Mo inf.

Savaitgalį Vilniuje ir Kaune – parodos „Kaunas–Vilnius: nuversti kalnus“ atidarymo renginiai

Balandžio 23 dieną MO muziejus ir Kauno miesto muziejus atidaro naują parodą „Kaunas–Vilnius: nuversti kalnus“. Šia proga abu muziejai kviečia į parodos atidarymo festivalį – MOratoną – Vilniuje ir parodos atidarymo renginius Kaune.

Mo inf.

„Kaunas yra Kaunas“, „Vilnius yra Vilnius“ – ką mums sako šios frazės?

„Kaunas yra Kaunas“, „Vilnius yra Vilnius“ – kas nėra girdėjęs bent vienos iš šių frazių? Kuo šie miestai unikalūs ir kuo skiriasi, kad bet kokius juose vykstančius įvykius suniveliuojame į paprastą išvadą?

Mo inf.

MO muziejus keliauja po Lietuvą – atvyko į Marijampolę

MO muziejaus keliavimas po Lietuvą plečiasi ir įgauna kitą mastelį. Nuo šių metų balandžio mėnesio visus ateinančius metus keliaus ne tik MO paroda, bet ir edukacijos vaikams, mokymai kultūros ir švietimo sektoriaus darbuotojams bei Šeimų šeštadieniai. Pirmasis miestas, kuriame svečiuojasi MO muziejus – Marijampolė.

MO muziejaus vadovė Milda Ivanauskienė
MO muziejaus vadovė Milda Ivanauskienė
Mo inf.

Pro V. B. prizmę: Laisvydės Šalčiūtės kūryba

Ar esate kada nors lankęsi dailininko dirbtuvėje? Šiandien tai galite padaryti virtualiai. MO muziejaus įkūrėjas Viktoras Butkus užfiksavo menininkės, vizualaus meno kūrėjos Laisvydės Šalčiūtės kūrybos procesą, kai buvo kuriamas „Kosmosas“ (2019).

Mo inf.

Jaunieji Baltijos šalių menininkai – nuo lapkričio 18 dienos MO muziejuje

Jaunųjų Baltijos šalių menininkų darbai atrinkti dalyvauti „Jaunojo tapytojo prizo“ konkurse ir nuo  lapkričio 18 dienos bus eksponuojami MO muziejuje. Tarptautinės komisijos sprendimu į konkurso finalą atrinkta 15 menininkų, kurie varžysis dėl šių metų konkurso nugalėtojo titulo. Parodos atidarymo vakarą (lapkričio 18 d.) tarptautinė komisija išrinks ir paskelbs konkurso nugalėtoją.

Mo inf.

Šį savaitgalį MO muziejuje MOratonas – parodos „Permainų šventė“ atidarymo festivalis

Šis savaitgalis – rugsėjo 4–5 d. – MO muziejuje bus šventinis. Atidaroma nauja didžioji fotografijos paroda „Permainų šventė“ ir vyks kultūros festivalis muziejuje – MOratonas.

Sandra Straukaitė, Eugenijus Laurinaitis, Jogaila Morkūnas, Manfredas Bajelis, fotografai Romualdas Požerskis, Monika Požerskytė, Vilma Samulionytė, Visvaldas Morkevičius – dalis MOratono svečių, kurie iš savo perspektyvos analizuos, kaip šventes organizuojame, jas įamžiname, kaip joms puošiamės, ką jos mums reiškia ir kaip jų metu mes keičiamės.

Mo inf.

MO muziejus pristato parodą vaikams „Ežeras pilnas žvaigždžių“

MO muziejus pirmą kartą pristato parodą vaikams „Ežeras pilnas žvaigždžių“. Muziejaus atstovai kviečia vaikus drąsiai nerti į meno pažinimą: patiems kurti, išbandyti ir atrasti. Parodą pamatyti bus galima jau nuo šio sekmadienio – birželio 6 dienos.

Mo inf.

MO muziejus pradeda renginių, skirtų emocinei sveikatai, ciklą

MO muziejuje prasideda renginių ir susitikimų ciklas, skirtas emocinei sveikatai. Ne kartą akcentavę meno ir kultūros teikiamą naudą bei svarbą, MO atstovai drauge su specialistais ir psichinės sveikatos ekspertais nori analizuoti įvairius šios naudos aspektus ir poveikį visuomenei. Taip pat kvies pagalvoti ir apie būdus, kaip kultūros ir meno teikiama nauda galėtų būti labiau išnaudojama kasdieniame gyvenime bei medicinos praktikoje.

R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.
  < PUSLAPIS IŠ 9  >>> Archyvas