7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuviai dizaino festivalyje „Przetwory” Varšuvoje

Vilniaus dizaino kolegijos dėstytojų ir studentų pasirodymas

Rengėjų inf.
Nr. 45 (1013), 2012-12-14
Kultūra Kronika
M. Lesausko nuotr.
M. Lesausko nuotr.

2012 m. gruodžio 6-9 Lietuvos dizaineriai Mantas Lesauskas bei Vilniaus dizaino kolegijos dėstytojai ir studentai dalyvavo viename garsiausių Lenkijoje – tarptautiniame Varšuvos dizaino festivalyje „Przetwory”. Festivalis, populiartinantis DIY idėją ir remiantis unikalius dizaino projektus, vyksta itin populiariame, Varšuvos Prahos rajono postindustrinėse erdvėse įsikūrusiame, SOHO FCATORY ir pritraukia tūkstančius lankytojų. Šiais metais festivalis vadinosi „maMy dzieci” („Turime vaikų”) ir buvo skirtas mažiesiems lankytojams.

Drauge su daugiau nei šimtu dizainerių iš įvairių Europos šalių lietuviai dalyvavo specialiuose užsiėmimuose, diskutavo apie ekologišką dizainą, ekologišką antraeilių žaliavų panaudojimą, „recyklingą”, „sustainability” ir globalias tendencijas dizaine, iš pramoninių atliekų kūrė naujus daiktus, taisė festivalio lankytojų atneštus sulūžusius daiktus, paruošė savo paviljoną ir pristatė lietuviškojo dizaino viziją.

 

Lietuvių dizainerių paviljonas pritraukė gausų būrį lankytojų, tarp kurių dominavo vaikai, su malonumu sėdę ant Vilniaus dizaino kolegijos studentų sukurtų kėdučių bei žaidę su įvairiais lietuvių dizainerių sukurtais daiktais.

Dizaineriai iš Lietuvos dalyvauja festivalyje jau nebe pirmą kartą. Festivalis „Przetwory” lietuvius kiekvienais metais kviečia atvykti pasidalinti patirtimi ir pristatyti savo darbus.

 

Vilniaus dizaino kolegijos dėstytojų ir studentų dalyvavimą festivalyje tarp kitų rėmė ir Tarptautinių kultūros programų centras.

 

Daugiau informacijos apie festivalį rasite čia:

http://www.przetworydesign.com/en

http://www.facebook.com/przetworydesign

 

LR kultūros atašė Lenkijos Respublikoje Rasa Rimickaitė

 

M. Lesausko nuotr.
M. Lesausko nuotr.