7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Autorius: KMN inf.

KMN inf.

Įsimintiniausia Kauno kultūros iniciatyva – interaktyvus žydų kultūros paveldo žemėlapis

Įsimintiniausia 2020 metų Kauno kultūros iniciatyva tapo Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos projektas „Interaktyvus žydų kultūros paveldo Kaune žemėlapis“. Trečią kartą Kauno menininkų namų organizuotuose rinkimuose šįmet buvo nominuota 30 mieste ir rajone vykusių iniciatyvų, sugebėjusių prisitaikyti prie sudėtingų sąlygų ir įgyvendintų tiek gyvai, tiek virtualiai.

KMN inf.

Neišeinant iš namų – garso kelionė po žymiausius Kauno pastatus

Kol karantinas neleidžia laisvai judėti, į vienus garsiausių Kauno pastatų: IX forto muziejų, Pažaislio vienuolyno bažnyčią, KTU Tyrimų laboratoriją, M. Žilinsko galeriją ir Perkūno namą galima patekti tiesiog užsidėjus ausines. Echolokacijos principais sukurtas audialinės architektūros albumas „ECHOtektūra“ yra visiems prieinamas nemokamas įrankis, kuris leidžia paprastu ir veiksmingu būdu erdviškai patirti architektūros kūrinius nekeliant kojos iš namų. 

KMN inf.

Kauno menininkų namai švenčia 49–ąjį gimtadienį – bus ir renginių, ir dovanų

Lapkričio 29 d. Kauno menininkų namams (KMN) sukanka 49-eri. Šįmet minėdami gimtadienį karantine ir negalėdami priimti lankytojų, KMN kviečia į dvi savaites trunkančią virtualių renginių seriją, kurioje įkvėpimų atras visi, besidomintys architektūra, kinu, muzika, bendruomenių kūrimu, kultūros stebėsena – tiek kultūros specialistai, tiek mėgėjai, sekantys kultūros lauko naujienas. 

KMN inf.

Kauno menininkų namuose – diskusija apie nekūrybišką stresą

Šį ketvirtadienį, spalio 1 d., Kauno menininkų namuose (KMN) pradedama antroji „Nemigos salono“ ciklo dalis – diskusija, kurios metu bus analizuojami žmonėms primesto laiko vadybos modelio padariniai, kiek visos paros laiko priklauso kūrybai (saviraiškai), ir kaip galima kuo daugiau laiko susigrąžinti arba atsikovoti sau.

KMN inf.

Mokumentai“ – kaip mokomės realybės?

Kauno menininkų namai (KMN) jau šį trečiadienį, rugsėjo 9 d., pradeda naują programą „Mokumentai“. Tai – projektas, skirtas videomeno ir kino filmų, analizuojančių skirtingas realybes bei jų konstravimą, sklaidai. Iš viso laukia keturios peržiūros su diskusijomis ir pristatymais rugsėjo ir spalio mėnesiais. 

KMN inf.

„Meno gimtadienis 2020”. Garso ir vaizdo performansai Kauno menininkų namuose

Šių metų sausio 17-tąją pasaulis, ir, pirmąkart – Lietuva švęs jau 1,000,057-ąjį meno gimtadienį.

Tad, sausio 17 d. 19 val. Kauno menininkų namuose (V. Putvinskio g. 56, Kaunas) prie kolegų prisijungs ir Lietuva. Fluxus vedlio Jurgio Mačiūno gimtajame mieste įsikūrę Kauno menininkų namai kartu su Arturu Bumšteinu rengia garso ir vaizdo performansų vakarą, kuriame pasirodys tarp sričių, žanrų disciplinų veikiantys šiuolaikiniai menininkai: Arturas Bumšteinas ir vokalinis ansambis B2, Bergur Thomas Anderson, Eye Gymnastics (Viktorija Damerell ir Gailė Griciūtė), Gailė Pranckūnaitė ir Kojos Sopa.

Nuotr. Kristín-Helga-Ríkharðsdóttir
Nuotr. Kristín-Helga-Ríkharðsdóttir
  < PUSLAPIS IŠ 2  >> Archyvas