7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Autorius: KJT inf.

KJT inf.

Aktorius: ne tik teatre, bet ir kine

Trečiadienio rytas festivalio dalyviams prasidėjo nuo naujų grupių sudarymo ir naujų idėjų įgyvendinimo planų, vėl gavus kitas žodines ir muzikines inspiracijas. Komandos intensyviai ruošėsi naujiems trumpo metro spektakliams, kurie bus pristatyti jau šį vakarą, 17:30 val. Klaipėdos kultūros fabrike.

Festivalis „Jauno teatro dienos“. E. Sabaliauskaitės nuotr.
Festivalis „Jauno teatro dienos“. E. Sabaliauskaitės nuotr.
KJT inf.

„Čia Tu? Čia Aš!”: muzikinis spektaklis džiuginantis mažiausius

Klaipėdos jaunimo teatras džiaugiasi galėdamas pristatyti pirmąjį spektaklį, skirtą mažiausiems mūsų žiūrovams - kūdikiams. Pirmą kartą spektaklis Klaipėdoje bus rodomas balandžio 14 d. 10 val. ir 11 val. Klaipėdos kultūros fabrike.

KJT inf.

Artėjanti Šekspyro „Audra“ Klaipėdos jaunimo teatre

Balandžio 7 d. 17 val. Klaipėdos jaunimo teatras kartu su režisieriumi Povilu Makausku pristatys premjerą „Audra“ pagal Viljamo Šekspyro dramą. Stebuklų, magijos ir mistikos kupinoje pasakoje spektaklio kūrybinė grupė ieško savito požiūrio į laikui nepavaldžią išlikiausio visų laikų dramaturgo kūrybą.

KJT inf.

Festivalis „Jauno teatro dienos“ – nuo Šekspyro iki teatro palapinėje

Pavasarį Klaipėda jau septintus metus iš eilės pasitinka su kasmet uostamiestyje susiburiančia teatro komuna: balandžio 7 – 12 dienomis į Klaipėdos senamiestį sugrįžta festivalis „Jauno teatro dienos“ (JTD). Jaunus teatro profesionalus net iš vienuolikos šalių šiemet Klaipėdoje suvienysiantis festivalis žada aktyvų renginių maratoną, o renginio organizatorius „Klaipėdos jaunimo teatras“ festivalį pradeda išskirtine premjera.

Festivalis „Jauno teatro dienos“ (JTD). E. Sabaliauskaitės nuotr.
Festivalis „Jauno teatro dienos“ (JTD). E. Sabaliauskaitės nuotr.
KJT inf.

Klaipėdos jaunimo teatras kviečia palydėti žiemą kartu

Klaipėdos jaunimo teatras uostamiesčio gyventojus kviečia paskutinius žiemos mėnesio vakarus praleisti kartu ir susitikti Klaipėdos dramos teatre. Vasario 21 d. 19 val. į akistatą žiūrovus kvies du broliai „Žiurkiagalviai“, vasario 26 d. 19 val. apie visuomenės nepakantumą  „kitokiam“ bus kalbama ir rodoma spektaklyje „Helverio naktis“, o  vasario 28 d. 19 val. liūdnai juokingame monospektaklyje „Kontrabosas“ susirinkusieji turės galimybę įsiklausyti į pagrindinį herojų ir dar kartą suvokti save visuomenės kontekste.

„Kontrabosas“. KJT nuotr.
„Kontrabosas“. KJT nuotr.
KJT inf.

„Helverio naktis“: ar esame pakantūs kitoniškumui?

Jau visai netrukus, gruodžio 8 d. 19 val. Kultūros fabrike, Klaipėdos jaunimo teatras pristatys dar vieną premjerą „Helverio naktis”. Spektaklis pastatytas pagal Ingmaro Villqisto pjesę, režisuotas Valentino Masalskio. Vilniečiai spektaklį galės išvysti gruodžio 11 d. 19 val. Menų spaustuvėje.

KJT inf.

KJT pradeda penktąjį sezoną

Klaipėdos jaunimo teatras pasitinka penktąjį savo sezoną. Kūrėjai į naują startą žengia su pirmojo monospektaklio premjera ir planuoja gausius ateities darbus. 


2011 m. pradėję savo kelią nuo muzikinių ritminių spektaklių, paremtų kolektyviškumu, KJT vėliau orientavosi į lietuviškos dramaturgijos pastatymus, o praėjusiame sezone siekė išreikšti jaunų žmonių poziciją socialiai aktualiomis temomis. Teatro vadovas Valentinas Masalskis tikina, kad Klaipėdos jaunimo teatras ir jo kūrėjai pasikeitė ir subrendo naujiems darbams ir iššūkiams.


„Neretai sulaukdavome priekaištų, kad esame būrys studentų, naiviai mėginančių pažadinti kultūrinį miesto gyvenimą. Manau, kad dabartinio teatro kolektyvo ir jo nuveiktų darbų taip vertinti nebegalima. Šių kūrėjų savimonė jau kuris laikas yra profesionaliame lygmenyje, tad ta kryptymi ir ketiname dirbti toliau” – mintimis dalijosi KJT vadovas.

 

„Kontrabosas“. E. Sabaliauskaitės nuotr.
„Kontrabosas“. E. Sabaliauskaitės nuotr.
KJT inf.

Klaipėdos jaunimo teatras skelbia pirmąjį šauktinių sąrašą

Klaipėdos jaunimo teatras gruodžio 13 d. uostamiesčio publikai pristatys antrąją sezono premjerą  „Šauktiniai“. Naujasis KJT darbas pirmą kartą klaipėdiečiams bus parodytas kelios savaitės prieš sudarant antrąjį šauktinių į privalomąją karo tarnybą sąrašą.

Šauktinių grąžinimas jau sulaukė daug atgarsių visuomenėje ir kultūros sferoje, tačiau kūrėjai žada pateikti savo viziją ir nuomonę šia tema. Pasak kūrybinės grupės, premjera išsiskirs iš KJT repertuaro savo forma ir asmeninio aktorių indėlio svarba. 
„Imtis šauktinių temos dar pavasarį mus paskatino privalomosios karinės tarnybos grąžinimas ir reali galimybė, kad aktorių trupės vyrai bus pašaukti tarnauti. Tokia ateities vizija paskatino diskusijas apie šauktinių padėtį, savijautą, apie idėjinę kariuomenės problematiką. Šios diskusijos lėmė, kad nusprendėme nesiimti konkrečios dramaturgijos, o pradėjome patys rinkti medžiagą būsimam spektakliui. Dabar liko kelios paskutinės savaitės intensyvioms repeticijoms, o po jų susitikimas su žiūrovais. Tikimės, kad premjera paskatins dar kartą aptarti šią temą iš skirtingų požiūrio taškų.“ – sako „Šauktinių“ kūrėjai.

  < PUSLAPIS IŠ 2  >> Archyvas