7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Lisztofonijos“ konkurso laureatai groja Ferencą Lisztą naujoje „Organum“ koncertų salėje

Rengėjų inf.
Nr. 21 (1215), 2017-05-26
Muzika Anonsai

Lietuvos Ferenco Liszto asociacija „LISZTuania” ir fortepijonų salonas „Organum“ kviečia į F. Liszto kūrinių konkurso „Lisztofonija“ laureatų koncertą, kuris įvyks 2017 m. gegužės 30 d. 19 val.,  antradienį, Vilniuje, „Organum“ koncertų salėje (Verslo centre „B Nordic“ 26, J. Basanavičiaus g. 26).

 

Šis trigubas rečitalis – tai fortepijonų salono „Organum“ įsteigtas prizas  pirmą kartą Lietuvoje surengto „Lisztofonijos“ konkurso nugalėtojams. Jais tapo  Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) studijuojantis Vincenzo De Martino, Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos abiturientas Ignas Maknickas ir Londono karališkojoje akademijoje studijuojanti Juozo Naujalio gimnazijos absolventė Gabrielė Sutkutė.

 

Ambicingą konkurso programą sudarė išskirtinai Ferenco Liszto kūriniai. Rasa Murauskaitė konkurso recenzijoje atkreipė dėmesį, kad šio kompozitoriaus „…muzika kiekvienąkart yra didžiulis iššūkis. Tai tarsi lakmuso popierėlis, galintis daug pasakyti ir apie atlikėjo meninę brandą, ir apie jo techniką.“

 

„Laimėję kovą su pačiu savimi“ – taip apie konkurso laureatus atsiliepė viena iš „Lisztofonijos“ konkurso sumanytojų, pasaulyje pripažinta F. Liszto kūrinių atlikėja, konkurso žiuri pirmininkė profesorė Mūza Rubackytė. 

 

„Lisztofonijos“ konkursas pianistams – pirmasis Lietuvos F. Liszto asociacijos „LISZTuania“ ir LMTA fortepijono katedros bendras projektas, kurio tikslas – skatinti Lietuvos pianistus atlikti ir įrašyti F. Liszto kūrybą. Pagrindinis konkurso prizas – galimybė parengti profesionalų garso įrašą, kurią suteikė garso įrašų firma „MAMA Studios“.  

 

Šių metų balandžio  mėnesį atidaryta naujoji „Organum“ fortepijonų salono koncertų salė džiaugiasi galėdama suteikti Lietuvos publikai unikalią galimybę išgirsti retai girdimą tik F. Liszto, legendinio pianisto ir kompozitoriaus, kūrinių programą. Sveikinimo žodį tars Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė, profesorė Mūza Rubackytė.

Žymos:
Rengėjų inf.,