7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paskaita „Gintarinis pulso tvinksnis“

BGMC inf.
Nr. 42 (1491), 2023-12-15
Kultūra Anonsai
Organizatorių nuootr.
Organizatorių nuootr.

Gruodžio 20 d., trečiadienį, 18 val., Baltijos gintaro meno centras kartu su dr. Jurgita Ludavičiene kviečia į paskaitą „Gintarinis pulso tvinksnis“.

Ko gero, daugumas lietuvių, paklausti, kas sudaro jų tapatybės branduolį, kaip vieną iš svarbiausių elementų paminėtų gintarą. Gintaras ir Lietuva, regisi, neatsiejamai susiję. Tačiau kaip tai nutiko? Nuo kada pradėjome lietuviškumą tapatinti su gintaru? Ir kas iš tiesų labiausiai formavo lietuviško gintaro įvaizdį?

Apie gintaro įvaizdžio susiformavimą XX a. pradžioje, jo kaip tautinės tapatybės komponento svarbą susikūrusiai Lietuvos valstybei, jo vaidmenį sovietiniu periodu ir sugrįžimą kaip žaliavą menininkų kūriniams atgavus Nepriklausomybę – visa tai aptarsime paskaitoje.

Dr. Jurgita Ludavičienė – Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus parodų kuratorė, dailės kritikė, VDA grafikos katedros docentė. Domėjimosi ir tyrimų laukas – šiuolaikinis menas, taikomoji dailė, autorinė juvelyrika, kičas. Kuruoja parodas Lietuvoje ir užsienyje, rašo tekstus, sudarinėja knygas, bando surasti sąsajas tarp visuomenėje vykstančių procesų ir jų raiškos meninėje plotmėje.

 

Gruodžio 20 d. 18 val. Baltijos gintaro meno centre, Šv. Mykolo g. 12, Vilnius

Paskaita „Gintarinis pulso tvinksnis“

Skaitovė Dr. Jurgita Ludavičienė

Žymos:
BGMC inf.,
Organizatorių nuootr.
Organizatorių nuootr.