7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Trečiadienio vakarais sostinėje Tarptautinis Vilniaus kariliono festivalis

Rengėjų inf.
Nr. 25 (1432), 2022-06-24
Kultūra Anonsai
Vilniaus karilionas
Vilniaus karilionas

Liepos 6 dieną į sostinę sugrįžta Tarptautinis Vilniaus kariliono festivalis, kurio koncertai tradiciškai skambės trečiadienio vakarais. Pasak organizatoriaus Jurgio Pauliuko, šiais metais žinomi užsienio karilionieriai dovanos daug populiarios ir geros muzikos.  

„Pirmas koncertas liepos 6-ąją bus atliekamas keturiomis rankomis. Gros žmonos ir vyro duetas iš Nyderlandų – Meike Warmoeskerken ir Janno den Engelsman. Liepos 13 dieną norvegė Laura Marie Rueslatten atliks specialiai karilionui parašytus kūrinius. Simboliška, kad ji mūsų festivalyje dalyvauja antrą kartą ir koncertuoja antra“, – repertuarą apžvelgia J. Pauliukas.

Organizatorius priduria, kad trečiuoju pasirodymu išreiškiamas solidarumas su už savo ir Europos laisvę ir demokratines vertybes kovojančia Ukraina. Liepos 20 dieną pradžioje programos ukrainiečių kompozitorių muziką atliks amerikietė kūrėja ir pedagogė Simone Browne, kuri šiuo metu dirba su nuo karo bėgančiais Ukrainos žmonėmis.

„Džiaugiuosi, kad mūsų kvietimą priėmė daugelio pasaulinių festivalių dalyvis Jasper Depraetere iš Belgijos. Jis liepos 27 dienos koncerte vilniečius ir miesto svečius supažindins su belgų kompozitorių kūryba. Nuoširdžiai rekomenduoju apsilankyti baigiamajame koncerte rugpjūčio 3-iąją. Mat tądien specialiai jam parašytus kūrinius gros geras mūsų festivalio bičiulis Toru Takao iš Japonijos. Šį koncertą muzikantas skiria Lietuvos ir Japonijos draugystės šimtmečiui, minimam šiais metais“, – festivalio ypatumus atskleidžia J. Pauliukas.

Geriausia kariliono muzikos klausytis dominikonų vienuolyno bažnyčios šventoriuje (Vasario 16-osios g. 11) arba Lukiškių aikštėje. Beje, lietingą dieną koncertai bus įgarsinti pačioje bažnyčioje. O tuos, kurie neatvyks į nemokamus festivalio koncertus trečiadieniais, ragina nenusiminti, mat trumpieji penkiolikos minučių trukmės koncertai skamba kasdien 13:00 ir 19:15 val.

Žymos:
Rengėjų inf.,
Vilniaus karilionas
Vilniaus karilionas