7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Linos Zareckaitės personalinė tapybos paroda „Pasaulio mozaika“

Rengėjų inf.
Nr. 38 (1359), 2020-11-06
Kultūra Anonsai
Viltis. 2020 m.
Viltis. 2020 m.

Lapkričio 3 dieną 11 valandą Vilniuje esančioje Pylimo galerijoje atsidarė jaunosios menininkės, magistrės, meno vadybininkės Linos Zareckaitės trečioji personalinė tapybos paroda „Pasaulio mozaika“.

L. Zareckaitė baigusi meno vadybos studijas Vilniaus universitete, privačiai mokėsi pas žymų akvarelistą Helge Bjornseną.

Jos tapytojos darbai pasižymi savitu pasaulio matymu, išreikštu per aktyvią kūrybinę vaizduotę, fantaziją, bei daugiasluoksnę tapybos kalbą. Techniniu požiūriu – tai pastozinė, aukšto reljefo, daugiasluoksnė, unikali, su persidengimais ir atodangomis kalbanti tapyba.

Parodos „Pasaulio mozaika“ centre – pandemijos paveikto žmogaus vidinė būsena.

Tapytoja nepabūgo savo paveikslais parodyti, ką jai teko išgyventi visam pasauliui sunkiu laikotarpiu.

Šiems darbams sukurti L. Zareckaitei reikėjo ne tik ramybės bei susimąstymo, bet ir pozityvaus požiūrio, kuris leido priimti viską taip, kaip yra.

Pagal tematiką parodą galima išskirti į keturias dalis. Pirmąją dalį sudaro paveikslai, kuriuos galima apibūdinti kaip gamtos stebuklus, suteikiančius prasmę. Toliau seka egzistenciniai elementai, kurių svarba labai išauga būtent žmonijai sudėtingu laikotarpiu. Kiti darbai yra apie šių dienų būties neišvengiamybę, bet su polėkiu. Galiausiai paskutiniųjų paveikslų pavadinimai yra žodžiai, kurių pirminė prasmė lotynų kalboje reiškia „Corona“.

Dalis lėšų už parduotus meno kūrinius autorės bus skirta Dalios Grybauskaitės vadovaujamam „COVID-19 pasekmių mažinimo fondui“.

Aplankyti parodą galite iki lapkričio 21 dienos Pylimo galerijoje, adresu Pylimo g. 30, Vilnius. Galerijos darbo laikas: antradienį-penktadienį nuo 11 iki 16:30 val. ir šeštadienį nuo 12 iki 16:30 val.

 

 

Nerijus Pugačiauskas

Žymos:
Rengėjų inf.,
Viltis. 2020 m.
Viltis. 2020 m.