7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Buvusiame rezervuare – Vandens veidas

Rengėjų inf.
Nr. 28 (1349), 2020-08-28
Kultūra Anonsai
Dan Hermouet
Dan Hermouet

Rugsėjo 8 d. 17.30 val. Velžio kelias 13 UAB Aukštaitijos vandenys 60-ojo jubiliejaus proga atveria visuomenei požeminį vandens rezervuarą ir pristato Dan Hermouet (Prancūzija) fotografijos parodą ”Vandens veidas”. 

 

Fotografas Dan Hermouet gimė ir augo Prancūzijoje, o nuo 2000 metų gyvena Velse. Apkeliavęs pasaulį ne mažiau kaip 7 kartus su įvairiomis muzikos grupėmis kaip garso inžinierius ir pasaulinių turų vadovas, Dan save laiko pasaulio piliečiu, labiausiai vertinančiu estetiką ir gyvą bendravimą. Savo darbuose jis tyrinėja besikeičiančios visuomenės kompleksišką paradoksalumą, situacijų tendencingumą, visa tai pateikdamas per emocinį estetizmą, stebint žmogų - apmąstant ir išjaučiant jo realybę. 

 

Tai jau antroji personalinė Dan paroda ir šį kartą ieškoti žmogiškųjų vertybių išraiškos jis leidžiasi į pasakojimą per Panevėžio ritmišką kasdieniškumo būtį fiksuojant daugumai miestiečių akims neprieinamas erdves ir taip formuojant naują emocinį miesto žemėlapį. Žiūros tašku šį kartą tampa vandentvarka - miesto fizinė gyvybė, širdis, arterijos, ir vandentvarkoje dirbantys žmonės, esantys tarsi savotiški antikūnai, stiprinantys miesto imunitetą. Darbuotojai – tylūs herojai, iš dienos į naktį, iš nakties į dieną savo juodai baltoje kasdienybėje atliekantys savo misiją, dažnai daugeliui visiškai nesusimąstant apie to darbo svarbą miesto bei visuomenės raidai, o patiems herojams dažniausiai liekant „už kadro“.  

 

Dan tam tikra prasme kuria naują miesto naratyvą atverdamas dar nematytas erdves, jautriai fiksuodamas proziškai pulsuojančias vandentvarkos kasdienybės subtilybes ir taip atskleisdamas nuosekliai rituališką, kartais net stojišką miesto identiteto pusę. 

 

Paroda bus eksponuojama buvusiame 750 m³ talpos geriamojo vandens rezervuare, kuris nuo praėjusio amžiaus 70 – ojo dešimtmečio beveik iki amžiaus pabaigos buvo svarbi vandentvarkos sistemos Panevėžyje dalis, tarnavusi panevėžiečiams.  Laikui bėgant rezervuaro santykis su miestu pasikeitė – dabar jis pirmą kartą bus naudojamas kaip ekspozicinė erdvė.

 

Su D.Hermouet ilgalaike ekspozicija „Vandens veidas“ ir rezervuaro specifika  po atidarymo bus galima susipažinti tiek pavieniams asmenims, tiek jų grupėms prieš tai  susiderinus atvykimo laiką tel. 8 650 36608 arba el. paštu [email protected].

Žymos:
Rengėjų inf.,
Dan Hermouet
Dan Hermouet
Vaizdas iš parodos
Vaizdas iš parodos