7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vietoj atidėtos LNOBT premjeros kostiumų – apsauginės kaukės

LNOBT inf.
Nr. 12 (1333), 2020-03-27
Kultūra Anonsai
LNOBT nuotr.
LNOBT nuotr.

Kovo 27-ąją minimos Tarptautinės teatro dienos proga didžiausio šalies teatro kolektyvas nudžiugins sostinės kolegas – teatralus ir muzikantus, padovanodamas jiems 200 teatro siuvykloje pasiūtų apsauginių kaukių.

 

Gaetano Donizetti operos „Ana Bolena“ premjera, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro rengta kartu su Romos operos teatru, dėl užsitęsusio visuotinio karantino nukeliama rugpjūčio pabaigai. Tad vietoj puošnių suknelių teatro siuvykloje ant stalų šiomis dienomis viena ant kitos gula ką tik pasiūtos ir kruopščiai garuojančiu lygintuvu ištiesintos melsvos spalvos medžiaginės, skalbti tinkamos veido kaukės. Žinoma, jos skirtos anaiptol ne scenai, o žmogaus apsaugai nuo pasaulį įkaitu paėmusio koronaviruso.

 

„Suprantame, kad šiandien tai – pati vertingiausia, kažkam galbūt gyvybę galinti išsaugoti dovana. Dalindami kaukes kolegoms, norime paraginti juos išsaugoti tvirtą dvasią ir kūrybos polėkius, atlaikyti viso pasaulio kultūros įstaigas užgriuvusius sudėtingus išbandymus. Tikime, kad netrukus bus daug naujų spektaklių ir koncertų, o kol kas linkime tiesiog nepalūžti dvasia“, – pabrėžė LNOBT generalinis direktorius Jonas Sakalauskas.

 

Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre šįmet turėjo vykti ir „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonija, kuri dėl visuotinio karantino atidėta vėlesniam laikui, kai į teatrų scenas vėl sugrįš artistai, o į sales – nekantriai šurmuliuojantys žiūrovai.

Žymos:
LNOBT inf.,
LNOBT nuotr.
LNOBT nuotr.