7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Muziejų naktis. „Kultūrinis labirintas: 1 naktis – 8 parodos“

NMKČDM inf.
Nr. 19 (1298), 2019-05-10
Kultūra Anonsai

Gegužės 18 d. Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, kaip ir kasmet, jungiasi prie tarptautinės Muziejų nakties iniciatyvos, apimančios 145 valstybes ir 35 000 muziejų. Vieną kartą per metus muziejai lankytojus pasitinka su iki vidurnakčio vykstančiais nemokamais renginiais: koncertais, performansais, spektakliais, parodomis, ekskursijomis, edukaciniais užsiėmimais, kino peržiūromis, žaidimais ir t. t. 

Šiais metais kviečiame į visai šeimai skirtą 8 MKČ muziejus ir galerijas vienijančią akciją „Kultūrinis labirintas: 1 naktis – 8 parodos“. Akcijos #1naktis8parodos metu keliaudami temstančio miesto labirintais – parkais, kiemais, laiptais, naujai atrasite ir pažinsite Kauną, neeilines čia gyvenusias asmenybes, o kiekviename iš muziejų bei galerijų rasite tik šiai nakčiai į dienos šviesą ištrauktų ypatingų eksponatų, istorijų ir paslapčių, kurias saugo seniausias dailės muziejus Lietuvoje. 

Visi norintys keliauti šiuo maršrutu gali atsisiųsti į savo išmanųjį įrenginį ar atsispausdinti renginio programą su žemėlapiu, kurią galima rasti www.ciurlionis.lt . Specialusis, tik šiai nakčiai skirtas, maršrutas programoje pažymėtas renginio simboliu ir grotažyme #1naktis8parodos. 

Apkeliautuose muziejuose ir galerijose jūsų lauks ne tik parodos ir ekspozicijos, bet ir daugybė renginių, spektaklių, koncertų bei kūrybinių užsiėmimų vaikams.

Projekte dalyvauja šie muziejai ir galerijos: – M. K. Čiurlionio dailės muziejus (11–24 val.); – M. Žilinsko dailės galerija (11–24 val.); – Paveikslų galerija (11–24 val.); – Velnių muziejus, A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejus (11–24 val.); – J. Zikaro memorialinis muziejus (11–20 val.); – l. Truikio ir M. Rakauskaitės memorialinis muziejus (11–20 val.); – Istorinė LR Prezidentūra (11–24 val.); – A. ir P. Galaunių namai (11–20 val.)

Renginio naujienas sekite Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Facebook paskyroje https://www.facebook.com/CiurlionioDailesMuziejus/
Papildoma informacija teikiama: tel. (8 37) 32 36 03; el. paštu  [email protected]  

 

Žymos:
NMKČDM inf.,