7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Meno pažinimas pojūčiais

NMKČDM inf.
Nr. 15 (1294), 2019-04-12
Kultūra Anonsai

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus V. K. Jonyno galerijoje, Turistų g. 9, Druskininkuose gegužės 2 d., ketvirtadienį, 14 val. ir 16 val. kviečiame į unikalų renginį – taktilinio meno katalogo „Pažinti meną pojūčiais. Moderni ir šiuolaikinė Lietuvos dailė”, skirto regos negalią turintiems žmonėms, pristatymą.

Kataloge publikuojami V. K. Jonyno darbai iš M. K. Čiurlionio dailės muziejaus, taip pat kitų autorių kūriniai iš Lietuvos dailės muziejaus Nacionalinės dailės galerijos, Žemaičių muziejaus „Alka”, J. Monkutės-Marks muziejaus kolekcijų.

„Pojūčių teatro” režisierė Karolina Žernytė, aktorė Aistė Jančiūtė, muzikantas Gediminas Žilys ir NDG edukatorė Eglė Nedzinskaitė katalogo pristatymui parengė specialią edukacinę programą. Renginio dalyviai turės išskirtinę galimybę leidinį ir jame publikuojamus kūrinius patirti skirtingais pojūčiais: paliesti, išgirsti, pajusti jų kuriamus pasaulius.
 
Renginys skirtas turintiems regos negalią ir visiems tiems, kurie išdrįs leistis į kelionę po vizualaus meno kūrinius tamsoje. Kviečiami edukatoriai bei pedagogai. Norintieji galės renginį tik stebėti.

Renginys nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija tel.: 8 (313) 55 553, 8 679 24503. Registruodamiesi nurodykite, norite dalyvauti edukacinėje programoje ar tik stebėti ją.

Katalogą išleido Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga. Leidinį ir renginį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

 

Žymos:
NMKČDM inf.,