7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kviečiame į diskusiją Reformatų skvero rekonstrukcijos ir kitų Vilniaus viešųjų erdvių valdymo, pertvarkymo, griovimo bei statymo klausimais

VDA inf.
Nr. 13 (1292), 2019-03-29
Kultūra Anonsai

VDA doktorantų projekto "Ką darai, daryk gerai" renginys.

Laikas: Balandžio 3 d., 17 val.
Vieta: VDA parodų salių „Titanikas“ 2 a. (Maironio g. 3, Vilnius)

2018 metais Vilniaus miesto savivaldybei pristačius Reformatų skvero rekonstrukcijos projektą, visuomenė ir architektūros specialistai išreiškė jam nepritarimą. Susibūrusi Reformatų skvero aktyvistų grupė organizavo protesto renginius, rinko parašus, siuntė savivaldybei peticijas. Nepaisant argumentų gausos, savivaldybė toliau laikėsi pasirinkto plano, parkas buvo aptvertas ir statybos bendrovė pradėjo esamo parko griovimą.

Projekto "Ką darai, daryk gerai" kontekste kviečiame diskutuoti Reformatų skvero rekonstrukcijos ir kitų Vilniaus viešųjų erdvių valdymo, pertvarkymo, griovimo bei statymo klausimais. Kviečiame ne vien kritikuoti oficialią savivaldybės tvarką, bet kalbėtis ir apie viešų erdvių aktyvizmo strategijas, tikslus ir priemones. Tai proga kritiškai įvertinti pačių aktyvistų pareiškimus, pasiūlyti naujus požiūrius bei veiksmus šiuo ir panašiais atvejais. Klausdami "ar nuo to pradedame?", kviečiame pažvelgti į šią savivaldybės ir miestiečių konfrontaciją iš atstumo, bendresnių procesų fone.

Diskusijos dalyviai: Žemartas Budrys, Laima Kreivytė, Jekaterina Lavrinec, Kasparas Pocius, Ūla Tornau, Skaidra Trilupaitytė.

Moderuoja Eglė Mikalajūnė.

Žymos:
VDA inf.,