7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Filharmonija kviečia susitikti Knygų mugėje

LNF inf.
Nr. 7 (1286), 2019-02-15
Kultūra Anonsai
LNF archyvo nuotr.
LNF archyvo nuotr.

Lietuvos nacionalinė filharmonija ir Tarptautinė Vilniaus knygų mugė sykiu – kodėl gi ne? Jau keleri metai Filharmonija dalyvauja šiame visos skaitančios Lietuvos ir įvairių šalių sambūryje Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO rūmuose ir sulaukia didelio knygų mėgėjų dėmesio. Domimasi viskuo – nuo galimybės patrauklesne kaina įsigyti bilietus į koncertus iki labai konkrečių atlikėjų koncertų, kompaktinių plokštelių ar knygų.

 

Šiemet vasario 21–24 d. vyksiančioje Knygų mugėje Filharmonijos stendas veiks Muzikos salėje. Čia užsuksiantys svečiai galės plačiau pasidomėti Filharmonijos veikla, iš pirmų lūpų sužinoti šiųmečio Vilniaus festivalio programą, 10 proc. pigiau įsigyti bilietus į Filharmonijos rengiamus šio sezono koncertus, o į koncertus „Compensos“ koncertų salėje žadama net 40 proc. nuolaida. Lankytojų lauks ir mielos smulkios dovanėlės.

 

Mugėje tradiciškai skambės gyva muzika. Nacionalinė filharmonija vasario 23 d. 13 val. Muzikos salėje pristatys programą „Orkestro formulė“. Šio koncerto scenoje muzikuos ne kas kitas, o vienas didžiausių ir žymiausių kolektyvų – Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras. Diriguos entuziastingas jaunosios kartos dirigentas Imantas Šimkus.

 

Kas yra orkestras? Kokius instrumentus, jų grupes matome scenoje, kaip jie skamba, kokie yra garso išgavimo būdai? Kas vadovauja orkestrui ir kokį svarbų atributą orkestro vadovas laiko rankoje? Kas yra orkestrinė faktūra, kokios jos spalvos, dinamika? Kokios užduotys pateikiamos atlikėjams? Kokios subordinacijos ir etikos laikosi orkestro nariai? Kuo pasižymi specifinė muzikų kalba, kaip orkestro nariai reiškia susižavėjimą? Visa tai sužinosite atėję į edukacinį koncertą „Orkestro formulė“.

 

Jau ruošiame dovanas, įvairius leidinius, smailiname liežuvius, repetuojame ir laukiame visų Knygų mugėje!

 

Žymos:
LNF inf.,
LNF archyvo nuotr.
LNF archyvo nuotr.