7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Tik tris dienas muziejuje bus eksponuojama autentiška tarpukario trispalvė

NMKČDM inf.
Nr. 7 (1244), 2018-02-16
Kultūra Anonsai

Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje, V. Putvinskio g. 55, Kaune, tik tris dienas, vasario 16–18 d., muziejuje bus eksponuojama autentiška tarpukario trispalvė.


Prieš šimtmetį Lietuvoje keltos valstybinės vėliavos buvo siuvamos iš vilnonio audinio. Ši medžiaga leido išgauti labai subtilų spalvinį kodą – atspalvį suteikdavo ne tik siūlo spalva, bet ir pats audimo būdas. Jautresnė akis išsyk pastebės šimtametės geltonos, žalios ir raudonos spalvų gilumą ir grožį. Šios vėliavos materialumas jaudina. Tokias vietos gamybos vilnones trispalves tremtiniai imdavo į kelionę. Sulankstytos ir giliai paslėptos jos tapo vidinėmis – širdies vėliavomis.


Muziejus kviečia nepraleisti unikalios progos: akimis ir emocijomis pajusti autentiškas geltoną, žalią, raudoną ir lyg instrumentą suderinti savo širdies trispalvę. Atkeliavusieji sužinos, kokios mūsų tautinės vėliavos galėjo būti, kodėl liko ši trispalvė, galės padėlioti visus įmanomus variantus ir nuspręsti, kuri vėliava būtų buvusi labiau prie širdies.

Vasario 16 d. muziejus lankomas nemokamai.

 

Žymos:
NMKČDM inf.,