7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Katedros varpinės gimtadienis

BPM inf.
Nr. 19 (1171), 2016-05-13
Kultūra Anonsai

Gegužės 14 d. Vilniaus katedros varpinė švęs gimtadienį – jau 2 metus jos durys atidarytos vilniečiams ir miesto svečiams.

 

Vienas seniausių Vilniaus bokštų, kurio mūrai mena dar XIV a., po rekonstrukcijos atgimė 2014 m. pavasarį. Šiandien varpinės lankytojai gali apžiūrėti viduramžių gynybinio bokšto erdvę, prieš du šimtus metų įrengtas autentiškas medines konstrukcijas, išgirsti seniausio Vilniaus laikrodžio dūžius bei didžiuosius katedros varpus, kviečiančius į Šv. Mišias, savo akimis pamatyti nuostabią Vilniaus panoramą, atsiveriančią iš viršutinės bokšto aikštelės.

 

Šį šeštadienį, gegužės 14 d., visiems bilietams į Vilniaus Katedros varpinę bus taikoma 20 procentų nuolaida. Juos įsigiję lankytojai bus pakviesti apžiūrėti ir Vilniaus katedros lobyną, saugomą Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje, už simbolinę 1 Eur kainą.

 

O galbūt norite patys prisidėti prie gimtadienio šventės kūrimo? Kviečiame tapti Vilniaus katedros varpinės savanoriais, skirti kelias valandas savo laiko ir bendrauti su svečiais. Įdomiai praleistą laiką ir gimtadieninio torto gabalėlį savanoriams garantuojame.

 

Daugiau informacijos:

Tel.:  8 600 12080, 8 5 269 7803, 8 5 269 7800

El. p.: [email protected], [email protected]

 

 

Žymos:
BPM inf.,