7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Diskusija su Lietuvos įvaizdžio kūrėjais Arūnu Užupiu, Jolanta Rimkute, Sauliumi Valiumi ir Agne Selemonaite

 

Architektūros fondo inf.
Nr. 5 (1066), 2014-02-07
Kultūra Anonsai
 Iš Cezario Graužinio spektaklio „Drąsi šalis“
Iš Cezario Graužinio spektaklio „Drąsi šalis“

Architektūros [pokalbių] fondas kviečia į ketvirtąjį 11-ojo pokalbių ciklo „Kaip aš čia patekau*? Nacionalinis identitetas architektūroje“ renginį.

* Pavadinimas pasirinktas iš menininko Stefan Bruggeman tęstinio kūrinio „Parodų pavadinimai“

 

Architektūros [pokalbių] fondas pristato priešpaskutinę vienuoliktojo pokalbių ciklo, skirto analizuoti daugiabriaunei nacionalinio identiteto temai architektūroje, paskaitą. Jos metu vyks diskusija su Lietuvos įvaizdžio kūrėjais Arūnu Užupiu, Jolanta Rimkute, Sauliumi Valiumi ir Agne Selemonaite.

 

Vasario 6 dieną (ketvirtadienį) 20 val. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) įvyks ketvirtasis ciklo „Kaip aš čia patekau? Nacionalinis identitetas architektūroje“ pokalbis – diskusija su keturiais Lietuvos įvaizdžio kūrėjais, tema – Drąsi Lietuva. Šioje bendroje skirtingų sričių kūrėjų diskusijoje kelsime ir bandysime atsakyti į daugybę klausimų – koks yra Lietuvos savitumas ir išskirtinumas? Kokį prekės ženklą kuriame ir kaip? Kokį Lietuvos įvaizdį transliuojame pasauliui ir kodėl? Kuo išskirtiniai yra lietuviai? Kaip mūsų prisistatymai sutinkami plačiajame pasaulyje? Kas lemia šalies įvaizdį ir koks jis turėtų būti?

 

Visus šiuos ir kitus kylančius klausimus aptarsime su kompanijos Identity.lt ir Migruojančių paukščių iniciatore Jolanta Rimkute, daugelio Lietuvos paviljonų pasaulinėse Ekspo autoriumi ir Ekspobalta vadovu Sauliumi Valiumi, įvaizdžio koncepcijos Drąsi Lietuva grupės nariu Arūnu Užupiu bei Lietuvos ekonominio prekės ženklo kūrėja Agne Selemonaite.

 

Visi jie Lietuvą mato ir savo darbuose vaizduoja kitaip. Kaip? – galėsime paklausti bendroje apskrito stalo diskusijoje. Diskusiją moderuos Ernestas Parulskis.

 

 

„Kaip aš čia patekau? Nacionalinis identitetas architektūroje“ – tai vienuoliktas Architektūros [pokalbių] fondo paskaitų ciklas. Tęstinis įkvepiančių pokalbių ciklas su išskirtiniais pašnekovais iš užsienio ir Lietuvos yra skirtas ugdyti humanišką, jautrią, mąstančią ir įžvalgią asmenybę. Daugiau informacijos ir video įrašus iš jau praėjusių paskaitų ciklų galite rasti http://www.archfondas.lt/paskaitos/pokalbiai.

 

 

Paskaita vyks lietuvių kalba. Renginys nemokamas.

 

Vienuoliktojo ciklo kuratoriai – Julija Reklaitė, Justina Muliuolytė, Tadas Jonauskis.

 

Kviečiame apsilankyti ir paskutinėje Architektūros [pokalbių] fondo 11-ojo ciklo paskaitoje,  kuri vyks vasario 13d. Tai bus išskirtinė diskusija su vidurinės kartos Lietuvos architektais – Gintautu Natkevičiumi, Audriumi Ambrasu, Gintaru Čaikausku, Alvydu Šeiboku, pokalbio tema -  „Naujosios architektūros tapatybės“.

 

 

Daugiau informacijos: Julija Reklaitė, +370 600 99 690, www.archfondas.lt, [email protected]

 

 Iš Cezario Graužinio spektaklio „Drąsi šalis“
Iš Cezario Graužinio spektaklio „Drąsi šalis“