7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Šiuolaikinės Lietuvos fotografijos leidinio „Tarsi nebūtų rytojaus“ pristatymas

 

Rengėjų inf.
Nr. 47 (1061), 2013-12-20
Kultūra Anonsai

Pirmadienį, gruodžio 30 d. 19 val. kviečiame į leidinio „Tarsi nebūtų rytojaus“ pristatymo vakarėlį „Planetoje“ (Skalvijos k.t., Goštauto g. 2, Vilnius). „Tarsi nebūtų rytojaus“ (sudarytojai Paulius Petraitis ir Justė Jonutytė) – naujas leidinys apie jauną Lietuvos fotografiją. Dvylikos lietuvių darbai pristatomi netradicine forma, dialoge vienas su kitu, leidžiant žiūrovui klajoti tarp nuorodų ir detalių, susipažįstant su šiuolaikine fotografine tradicija ir post-internetine jos raiška.

 

Knygoje surinktos nuotraukos atskleidžia jaunosios kartos fotografų estetiką, kintantį santykį su objektais ir potekstes, kuriuos komentuoja bei kontekstualizuoja keturių Lietuvos ir užsienio fotografijos kritikų tekstai. „Tarsi nebūtų rytojaus“ parodo retai Lietuvos parodose ir leidiniuose matomą fotografiją bei siekia skatinti jos pokyčius. Knygoje pristatomi fotografai: Jūratė Gačionytė, Paul Herbst, Jonas Lozoraitis, Agota Lukytė, Ekvilina Milaševičiūtė, Ulijona Odišarija, Paul Paper, Nerijus Rimkus, Rasa Staniūnaitė, Ugnė Straigytė, Vulovak, Kimm Whiskie. Knygos dizaineris Jurgis Griškevičius.


Paulius Petraitis yra fotografas ir nepriklausomas kuratorius, kurio kuruojama šiuolaikinių fotografijų paroda „Sraunus“ buvo pristatyta aštuoniuose pasaulio miestuose. Kelios leidyklos publikavo jo fotografijas kuriamas Paul Paper slapyvardžiu. Petraitis yra Midlesekso universiteto Londone doktorantas.


Justė Jonutytė yra šiuolaikinio meno ir fotografijos kuratorė ir kritikė. Šiuo metu meno ir edukacijos centre Rupert Vilniuje ji kuruoja parodų, rezidencijų ir edukacijos programas.


Renginio metu leidinį bus galima įsigyti pigiau.