7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

„Keliaujančių architektūros dirbtuvių“ parodos atidarymas

Nacionaliniame atviros prieigos mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (Saulėtekio g. 5, Vilniuje)

Architektūros fondo inf.
Nr. 46 (1060), 2013-12-13
Kultūra Anonsai

„Architektūros [vaikų] fondas“ nuoširdžiai kviečia į vasaros metu vykusio nekomercinio edukacinio projekto „Keliaujančios architektūros dirbtuvės“ rezultatus pristatančios parodos atidarymą, kuris įvyks 2013 m. gruodžio 14 d. (šeštadienį) 13val. Vilniaus universiteto bibliotekos Nacionaliniame atviros prieigos mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (MKIC), Saulėtekio g. 5, Vilniuje.


Parodoje pristatomi unikalūs viešosiose mažųjų Lietuvos miestelių erdvėse realizuoti projektai. Šešiolikos Lietuvos miestelių ir kaimų vaikai ir jaunimas kūrybinių dirbtuvių metu kartu su architektais, architektūros studentais ir kitais kūrybingais žmonėmis tyrinėjo savo aplinką, kūrė naujas (ar tvarkė esamas) erdves ir „mažosios architektūros“ objektus ne tik sau, bet ir visiems miestelio gyventojams.


Atidarymo metu bus rodomas procesą pristatantis dokumentinis filmukas (~10min), įspūdžiais dalinsis projektą organizavę ir jame su vaikais dirbę savanoriai.


Parodą Vilniaus mieste kviečiame aplankyti iki sausio vidurio, vėliau visus metus paroda keliaus po Lietuvos regionus.


Projektą finansuoja ES programa „Veiklus jaunimas“ ir LR Kultūros ministerija.

„Keliaujančios architektūros dirbtuvės“ – tai pirmas „Architektūros [vaikų] fondo“ organizuotas didelio masto projektas, vykęs 2013 m. vasaros atostogų metu. Juo norima atkreipti visuomenės, ypač vaikų, dėmesį į kasdienę žmogų supančią aplinką. Projektu siekiama parodyti, kad aplinka rūpintis, ją puoselėti ir keisti galima realiomis, daug materialių ir žmogiškųjų išteklių nereikalaujančiomis priemonėmis.


„Architektūros [vaikų] fondas“ – jau trečius metus gyvuojanti savanoryste paremta “Architektūros fondo” iniciatyva, kurianti ir įgyvendinanti architektūros edukacijos programas vaikams.