7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Kauno bienalėje susitikimai ir kūrybinės dirbtuvės su jaunaisiais menininkais

„Unitekstas“ 

Kauno bienalės inf.
Nr. 37 (1051), 2013-10-11
Kultūra Anonsai
Jaunųjų menininkų parodos fragmentas. J. Dikšaitytės nuotr.
Jaunųjų menininkų parodos fragmentas. J. Dikšaitytės nuotr.
Septyniolika menininkų – septyniolika požiūrio taškų, septyniolika idėjų, kurios rūpi naujajai kartai ir septyniolika labai skirtingų ekspresijos būdų. 9-osios tarptautinės Kauno bienalės „Unitekstas“ edukacinė programa kviečia visus į išskirtinius susitikimus ir kūrybines dirbtuves su jaunaisiais talentingais menininkais.
 
Spalio-lapkričio mėnesiais Kauno paveikslų galerijoje vyks gyvi susitikimai su Jaunųjų menininkų programos dalyviais, kurių metu kiekvienas galės iš arčiau susipažinti su menininkais ir jų darbais, išgirsti netikėtų istorijų, nutikusių kūrybinio proceso metu ir kartu padiskutuoti aktualiomis temomis. Kviečiame nepraleisti progos ir tiesiai iš menininkų lūpų išgirsti apie kūrybinę kasdienybę.
 
Kauno bienalės jaunieji menininkai paruošė ypatingą staigmeną mažiesiems ir didiesiems meno mylėtojams – kūrybines dirbtuves, vyksiančias kiekvieną savaitgalį nuo 12 iki 16 val. Kauno paveikslų galerijoje (spalio-lapkričio mėnesiais). Performanso dirbtuvės, akademinio portreto pagrindai su moliu, tekstilės menas, avalono technika ir dar daug kitų unikalių kūrybinių technikų, kurias kiekvienas lankytojas galės išbandyti.
Į pradedančius menininkus renginys atsigręžia pirmą kartą. Kaip teigia Kauno bienalės meno vadovė Virginija Vitkienė, „jaunieji menininkai išsiskiria jautresniu įsiklausymu ir drąsa – netikėtiems bandymams, proveržiams, kritikai, ignoravimui“. Jaunųjų darbai atspindi Kauno bienalės idėją, įvardijamą vienu žodžiu UNITEKSTAS, todėl parodoje yra suteikiamas balsas patiems kūriniams, o ne juos aiškinantiems tekstams.
 
Šiuos jaunųjų menininkų projektus apjungia ir viena didžiausių Kauno bienalės grandžių – edukacinė programa, kurios tikslas - bendromis jėgomis atrasti ir išlaisvinti universalią meno kalbą bei pasitelkti ją dialogui, ryšiams, informacijos perdavimui arba tiesiog maloniam pokalbiui. Plati edukacinė bienalės programa kviečia visus lankytojus – šeimas, moksleivius ir mokytojus, studentus, senjorus, vyrus ir moteris, verslininkus, mokslininkus ir menininkus.
 
Kauno bienalė - renginys, kas du metus Kauną paverčiantis vienu dideliu šiuolaikinio meno įvykiu. Parodos, koncentruotos miesto centre esančiose galerijose, plati edukacinė programa, skirta įtraukti žiūrovą į aktyvų meno pažinimą ir lydinčios parodos sudaro kiekvienos Kauno bienalės programos pagrindą.
Daugiau informacijos apie Kauno bienalės jaunųjų menininkų susitikimus, kūrybines dirbtuves ir edukacijos programą:www.bienale.lt
 https://www.facebook.com/kauno.bienale

 

Jaunųjų menininkų parodos fragmentas. J. Dikšaitytės nuotr.
Jaunųjų menininkų parodos fragmentas. J. Dikšaitytės nuotr.