7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

tarptautinė architektūros konferencija „Viešasis interesas architektūroje“

ir Europos architektūros politikos forumo (EFAP) generalinė asamblėja
 

Rengėjų inf.
Nr. 31 (1045), 2013-08-02
Kultūra Anonsai

Rugsėjo 12-14 dienomis Vilniaus miesto savivaldybėje vyks tarptautinė architektūros konferencija „Viešasis interesas architektūroje“ ir Europos architektūros politikos forumo (EFAP) generalinė asamblėja.


Renginyje bus kalbama apie visuomenės dalyvavimą ir jos interesų atstovavimą kuriant architektūros kokybę, nagrinėjamas architektūros ir architekto vaidmuo socialiniuose, ekonominiuose, kultūriniuose procesuose.
 

Kaip architektūra prisideda prie kokybiškos aplinkos kūrimo? Kaip Lietuvoje ir Europoje reprezentuojamas visuomenės interesas projektavimo procesuose? Kokią pridėtinę aplinkos vertę kuria architektai? Kaip architektai gali prisidėti prie tvaraus miesto, bendruomeniškumo, bendruomenių veiklos stiprinimo?
 

Atsakymų į šiuos klausimus bandys ieškoti, idėjomis ir patirtimi dalinsis pranešėjai iš Lietuvos bei įvairių Europos šalių. Tarp jų - socialiu požiūriu į architektūrą visame pasaulyje garsėjančio danų architektūros biuro „Gehl Architects” partnerė Ewa Westermark, provokuojantis, architektūros istoriją kaip potencialą naujiems pokyčiams traktuojantis „Crimson architectural historians” įkūrėjas Wouter Vanstiphout, bei architektūros istorikas, tyrėjas, parodų, bienalių kuratorius, tarpdisciplininio, plataus žvilgsnio į architektūrą apologetas, buvęs Nyderlandų architektūros instituto direktorius Ole Bouman.


Sėkmingiausius aplinkos gerinimo pavyzdžius, atsižvelgiant į visuomenės interesus, įvairius architektų, visuomenės, kitų profesionalų, verslo, valdžios institucijų bendradarbiavimo modelius pristatys svečiai iš Estijos, Slovėnijos, Olandijos bei Lietuvos architektai bei visuomenės veikėjai.


Ekonomikos, architektūros, politikos specialistai iš D. Britanijos, Belgijos, Prancūzijos dalinsis įžvalgomis apie architektūros profesijos poziciją globaliame kontekste, jos reguliavimo, kokybės gerinimo perspektyvas Europoje. Konferencijoje taip pat bus pristatomi naujos Lietuvos architektūros politikos 2014-2020 m. metmenys, kurių kūrimą, remiamą LR Aplinkos ministerijos, iniciavo Lietuvos architektų sąjunga.


Konferencija yra įtraukta į oficialų Lietuvos pirmininkavimo ES tarybai 2013 m. renginio statusą turinčių nevyriausybinių organizacijų ir socialinių partnerių susitikimų sąrašą. Konferenciją organizuoja Lietuvos architektų sąjunga, Europos architektūros politikos forumas (EFAP), renginį globoja LR Aplinkos ministerija. Konferencijos partneris - Vilniaus miesto savivaldybė, rėmėjai: LR Kultūros ministerija, LR Užsienio reikalų ministerija.


Daugiau informacijos, programa, nemokama registracija iki 2013 rugsėjo 5 d.: www.efap2013.lt
Renginio kuratorė: Rūta Leitanaitė, LAS kūrybos direktorė; [email protected], +37061572309