7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Pažink, mokykis ir kurk su Kauno bienale

 

Kauno bienalės inf.
Nr. 32 (1046), 2013-09-06
Kultūra Anonsai

Devintoji Kauno bienalė „Unitekstas“ kviečia pažinti, mokytis ir kurti bienalės parodų ervėse. Šį rudenį, nuo spalio 2 d. iki gruodžio 1 d., M. Žilinsko (Nepriklausomybės a. 12, Kaunas) ir Kauno paveikslų galerijose (K. Donelaičio g. 16, Kaunas) Kauno bienalė pristato plačią edukacinę programą, skirtą šeimoms, aistringiems meno mylėtojams bei mokytojams ir moksleiviams.

 

„Šiais metais bienalė siekia naujo meno kūrinių ir žiūrovų santykio, kuris leistų suvokti meną kaip universalų tekstą, universalią (meno) kalbą, siejančią skirtingas patirtis ir požiūrius.” - sako Kauno bienalės vadovė Virginija Vitkienė. „Nors vidutinio amžiaus verslininkas, stebėdamas meno kūrinį, perskaitys skirtingą istoriją nei pradinių klasių moksleivis, tačiau meno kūriniai kalba visiems. Todėl edukacinės programos tikslas – bendromis jėgomis atrasti ir išlaisvinti universalią meno kalbą bei pasitelkti ją dialogui, informacijos perdavimui, mokymui(si) arba tiesiog maloniam pokalbiui,” - priduria edukacinės programos kuratorė Vėjūnė Sudarytė.

 

Šiemetinę edukacinę programą sudaro trys dalys, orientuotos į įvairius parodų lankytojus. Spalio-lapkričio mėnesiais, kiekvieną savaitgalį nuo 12 iki 16 val. Kauno paveikslų ir M. Žilinsko galerijose vyks kūrybinės dirbtuvės šeimoms – mažiesiems ir didiesiems meno mylėtojams.

 

Tuo tarpu patys aistringiausieji meno mylėtojai, trokštantys artimesnės pažinties su menu, turės galimybę pamatyti bienalę garsių Lietuvos kultūros kūrėjų akimis. Jiems pristatomi net trys specialūs turai: menininkės Vitos Gelūnienės (rugsėjo 21 d.), meno kritikių Virginijos Vitkienės (rugsėjo 28 d.) ir Rasos Andriušytės-Žukienės (lapkričio 16 d.). Meno gerbėjai taip pat kviečiami į susitikimus su Jaunųjų menininkų programos dalyviais. Susipažinti ir pabendrauti su menininkais bus galima spalio 10, 20, 24, 31 dienomis ir lapkričio 7, 10, 14, 16, 21, 23, 28 ir 30 dienomis, Kauno paveikslų galerijoje ir Senamiesčio klube (Vilniaus g. 34, Kaunas).

 

Edukacinėje programoje ypatingas dėmesys skiriamas švietimui: bienalės edukatoriai, menininkai ir Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo mokyklos mokytojai sukūrė specialią programą „Mokykis su Kauno bienale“, skirtą mokykloms. „Mokykis su Kauno bienale“ – tai alternatyvios biologijos, chemijos, literatūros ir kitų dalykų pamokos.

 

Užsakomosios pamokos vyks kiekvieną spalio ir lapkričio trečiadienį Kauno paveikslų ir M. Žilinsko galerijose. Bienalės edukatoriai praves kūrybines dirbtuves, kuriose veriant karoliukus bus galima susipažinti su molekuline cheminių junginių sandara, ruošiant koliažus tiesiogiai patirti genų inžinerijos galimybes, o stebint meno kūrinius pasiruošti literatūros atsiskaitymui. „Tikimės, jog šie užsiėmimai padės moksleiviams ne tik geriau įsisavinti mokykloje dėstomus dalykus, bet ir pažadins norą įsigilinti į pamokų temas. Meno parodos gali duoti kur kas daugiau nei esame linkę manyti. Čia choreografai gali sukurti naujus šokius, studentai – pasiruošti matematikos egzaminams, o verslininkai – pasisemti rinkodaros idėjų. Tad norime supažindinti su galimybėmis, kurias atveria menas. Šiuo atveju, pristatyti mokytojams dar vieną, netradicinį įrankį, kuris pagelbėtų jų nelengvame darbe.“ - sakė Vėjūnė Sudarytė.

 

Edukacinė bienalės programa kviečia šeimas, moksleivius ir mokytojus, studentus, senjorus, vyrus ir moteris, verslininkus, mokslininkus ir menininkus kartu pažinti, kurti universalią meno kalbą, jos mokyti bei mokytis. Parodų lankytojų laukia kūrybinės dirbtuvės, interaktyvūs projektai, diskusijos, susitikimai su menininkais, netradicinės pamokos ir daug kitų malonių patirčių.

 

Norėdami užsisakyti pamokas „Mokykis su Kauno bienale“, rašykite Vėjūnei Sudarytei el. paštu [email protected]