7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Draugiška zona Šančiuose birželio 24-27 dienomis

 

Kauno bienalės inf.
Nr. 26 (1040), 2013-06-28
Kultūra Anonsai

Kaune, Žemuosiuose Šančiuose, Juozapavičiaus prospekte, netoli kadaise stovėjusio kino teatro „Taika“ iškils pripučiamas baltas namas su užrašu „Draugiška zona“.

 

„Draugiška zona“ taps laikinu Žemųjų Šančių muziejumi. Čia šančiečiai rodys ir pasakos apie tai, ką jie brangina ir ką mano esant tikra šios vietos vertybe. Čia bus sukurta vieša erdvė, kurioje vyks pokalbiai, diskusijos, pasirodymai ir draugiški arbatos gėrimai.

 

„Draugiška zona“ yra tarptautinio, du metus trunkančio, kultūros ir meno projekto „Miesto tyrimai: viešumo patirtys“ dalis. Šio projekto tikslas – atkreipti dėmesį į nedidelių, paraštėse atsidūrusių miesto bendruomenių kultūras

 

„Draugiškos zonos“ projektas Šančiuose jau įsibėgėjo taip, kad į jį suvažiavo meno pasaulio įžymybės iš Niujorko, Rotterdamo, San Paolo ir kitų karštų taškų. Iškart po Joninių birželio 24-27 dienomis kviečiame į Kauno mikrorajoną Šančius - pripučiamą baltą palapinę, kuri taps kūrybos, diskusijų ir bendrų patirčių tašku.

Projekto dalyviai – nusipelniusi tartptautinė menininkų-tyrėjų ir kultūros aktyvistų grupė: Jeanne van Heeswijk (Nyderlandai), Mary Jane Jacob (JAV), Susanne Bosch (Vokietija), Fiona Woods, Niall Crowley, Ailbhe Murphy, Ciaran Smyth, Niall O‘Baoill ir John Mulloy (Airija), Fernando Marques Penteado (Brazilija), Nomeda ir Gediminas Urbonai, o taip pat, nuo 2013 metų kovo mėnesio prie projekto dalyvių prisijungusi kūrybinė Žemųjų Šančių tyrėjų grupė, kurią sudaro menininkės Auksė Petrulienė, Jūratė Jarulytė ir Monika Žaltauskaitė Grašienė, miesto teoretikai ir kultūros aktyvistai Kotryna Valiukevičiūtė, Arnoldas Stramskas, Viktorija Rusinaitė, Dionizas Bajarūnas ir Gediminas „Skrandis“ Banaitis. 

Išsami programa mūsų puslapyje:
http://www.bienale.lt/2013/lt/naujienos/sanciai-draugiska-zona/358/

Projekto rėmėjai – ES programa „Kultūra“, Lietuvos kultūros ministerija, Kauno savivaldybė, „Culture Ireland“, Šančių seniūnija, galerija „Meno parkas“, ūkininkų turgelis.

Projekto organizatoriai – „Blue Drum“ (Airija), Kauno dailininkų paramos fondas (Lietuva) ir „Community Arts Partnership“ (Jungtinė Karalystė).

Projekto iniciatoriai ir kuratoriai – Ed Carroll ir Vita Gelūnienė.