7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vasario 14 d. V-diena: KYLA VIENAS MILIJARDAS

 Protesto akcija Vilniuje vyks Marijos ir Jurgio Šlapelių name-muziejuje, Pilies g. 40. 

Rengėjų inf.
Nr. 7 (1021), 2013-02-15
Kultūra Anonsai

Ketvirtadienį, 2013 m. vasario 14 d., kviečiame dalyvauti revoliucinėje kampanijoje, siekiančioje sustabdyti smurtą prieš moteris ir merginas mūsų planetoje – V-day: ONE BILLION RISING / 

V-diena: KYLA VIENAS MILIJARDAS. Kviečiame jus visus jungtis ir kartu atkreipti visuomenės dėmesį į pandeminį smurto prieš moteris paplitimą.

 

Šiandien kas trečia moteris visoje planetoje per savo gyvenimą yra išprievartaujama ar sumušama. Tai yra VIENAS MILIJARDAS motinų, dukterų, seserų, partnerių bei draugių. Ir visgi didžioji dalis pasaulio lieka tyli ir abejinga tam. Atėjo laikas sustabdyti smurtą bei suplėšyti aplink jį tvyrančią tylą.

 

2013 metų vasario 14-tą dieną vienas milijardas moterų bei tų, kurie jas myli, yra kviečiami išeiti į gatves, sukilti, šokti, streikuoti reikalaujant nutraukti smurtą ir prievartą prieš moteris bei merginas.

 

Šiuo metu jau yra tūkstančiai aktyvisčių, aktyvistų bei organizacijų, kurie prisijungė ir organizuoja renginius daugybėje šalių visame pasaulyje. Pasaulinio moterų judėjimo, žmogaus teisių aktyvistai, darbo ir ekonominio teisingumo, aplinkosaugos, tikėjimo, LGBTQ grupės, taip pat garsūs aktoriai, aukšto lygio sprendimų priėmėjai jungiasi prie šios akcijos. Savo solidarumą išreiškė ir akcijoje dalyvauja Rosario Dawson, Thandie Newton, Charlize Theron, Kerry Washington, Yoko Ono, Jessica Alba, Anne Hathaway, Donna Karan, Jennifer Lawrence, Dylan McDermott, Robert Redford, Lily Tomlin, Rosie Huntington – Whitely, Zoe Kravitz.

 

Aš kylu prieš smurtą prieš moteris, nes:

  • Viktimologinių apklausų metu 63,3% Lietuvos moterų yra pareiškę, kad yra patyrusios savo gyvenimo partnerių ar sutuoktinių prievartą bei smurtą.
  • 98% smurtautojų yra vyrai.
  • 15–44 metų amžiaus moterų nužudymų bei suluošinimų dėl smurto lyties pagrindu statistika yra daug didesnė nei moterų mirčių bei suluošinimų statistika dėl vėžio, maliarijos, eismo įvykių ar karo kartu paėmus.
  • Smurto šeimoje aukos 12 kartų dažniau renkasi savižudybę nei tokios prievartos nepatyrusios moterys.
  • Apytikriai tik po 14-to smurtinio išpuolio auka apsisprendžia kreiptis į policiją.

 

Protesto akcija Vilniuje vyks Marijos ir Jurgio Šlapelių name-muziejuje, Pilies g. 40. Videodemonstravimas vyks nuo 11 iki 16 val. non stop, o dalyvauti moderuojamoje diskusijoje kviečiame tarp 13:15 ir 15:15 val. Diskusiją moderuoja Lilija Henrika Vasiliauskienė, Vilniaus moterų namų Specializuotos pagalbos centro direktorė. Renginio metu demonstruosime videomedžiaga – Leslie Morgan Steiner, rašytojos ir garsios moterų žmogaus teisių gynėjos, dirbančios su moterimis išgyvenusiomis smurtą ir prievartą šeimoje, paskaitą - Kodėl smurto šeimoje aukos nepalieka savo smurtautojų, kur ji dalinasi taip pat ir savo asmenine patirtimi. Šią paskaitą taip pat galite rasti adresu http://www.ted.com/talks/leslie_morgan_steiner_why_domestic_violence_victims_don_t_leave.html.

 

Jūs galite prisijungti prie mūsų renginio arba sukurti savo pasidalindami šiuo videopranešimu su savo draugais, šeimos nariais, kaimynais, kolegomis, klasiokais, kursiokais.

 

Įsivaizduokite Vieno Milijardo žmonių jėgą, kai jie visame pasaulyje sukyla, šoka, laisvai diskutuoja solidariai reikalaudami pasaulio be smurto ir prievartos.

 

Pasinaudojus įvairių medijų galia VIENAS MILIJARDAS gali pasiekti išties revoliucinių permainų. Kai VIENAS MILIJARDAS žmonių šoks už pasaulį be smurto ir prievartos, milijardai kitų, tikėtina, pagaliau atkreips dėmesį į šią problemą ir jungsis prie jos sprendimo.

 

Kviečiame dalyvauti mūsų akcijoje, o norinčius taip pat registruotis pasaulinės akcijos tinklalapyje adresu www.onebillionrising.org.

 

Daugiau informacijos apie renginį Asociacijos Vilniaus moterų namai Facebook profilyje https://www.facebook.com/pages/Vilniaus-Moter%C5%B3-NamaiKrizi%C5%B3-Centras/207392935973130?ref=hl beiwww.facebook.com/vday. Pamėkite šiuos renginius Facebook‘e!

 

Iki susitikimo 2013 metų vasario 14-ąją Marijos ir Jurgio Šlapelių namuose-muziejuje arba virtualioje erdvėje, ten, kur jūs bebūtumėt prisijungę prie mūsų akcijos!

 

Asociacija Vilniaus Moterų namai

Telefonas pasiteiravimui 8 615 54810