7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Skelbiama 2013 metų „Kultūros nakties” dalyvių registracija

2013 07 05-06

Rengėjų inf.
Nr. 5 (1019), 2013-02-01
Kultūra Anonsai

 Septintus metus Vilniuje organizuojama miesto gyventojų ir svečių pamėgta „Kultūros naktis” šiemet vyks naktį iš liepos 5 į 6 dieną, ir taps pagrindiniu Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai oficialaus atidarymo kultūriniu akcentu.

 

„Kultūros nakties” sėkmės garantu organizatoriai įvardina nesenkantį menininkų kūrybiškumą bei entuziazmą, ir kviečia pildyti dalyvio anketas internetinėje svetainėje www.kulturosnaktis.lt iki š. m. vasario  28 d. Brandinantys puikias idėjas, bet neturintys galimybių joms įgyvendinti, čia ras ir idėjų banko anketą, kurią užpildžius, gali tikėtis organizacinės pagalbos.

 

Pasak projekto iniciatorės Dainos Urbanavičienės, kasdienybė yra bejėgė prieš geras iniciatyvas, o pagrindinėmis 2013 m. „Kultūros nakties“ kryptimis įvardina joje dalyvaujančių projektų kokybę, originalumą, tarptautinį bendradarbiavimą.

 

„Kultūros naktis” – tai laukiama vasaros šventė, kurios metu duris nakties tamsoje atveria teatrai, muziejai, galerijos, bažnyčios; muzika, kinas, šokiai, instaliacijos užpildo miesto aikštes, parkus ir netradicines erdves. „Kultūros naktyje“ kasmet dalyvauja apie 500 profesionalių menininkų, atstovaujančių įvairias meno sritis, pristatoma iki pusantro šimto projektų. 2011 m. „Kultūros nakties“ renginys apdovanotas kaip sėkmingiausias kultūrinio turizmo projektas.

 

2013-ieji – Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metai, tad „Kultūros naktyje” planuojami ne tik Lietuvos menininkų projektų pristatymai, bet ir išskirtiniai garsių užsienio šalių trupių pasirodymai, tarptautiniai bendradarbiavimo projektai, atspindintys Europos menų tendencijas.

Organizatoriai ragina Lietuvos menininkus išlaisvinti savo idėjas, apgyvendinti jas netikėčiausiose Vilniaus miesto erdvėse ir dalyvauti nepamirštamoje „Kultūros naktyje”.

 

Dalyvio anketą rasite čia:

https://docs.google.com/forms/d/1jp6uW3C0bvU_jw3PC3pslYcI9nGGFBRSq8z1QjGMs_k/viewform

 

Idėjų banko anketa:

https://docs.google.com/forms/d/1gOrFxKgDMT0TIg3expFmd1D2fuiR4WWEGSxOYzDWHlU/viewform

Kilus klausimams ar neaiškumams, rašykite el. paštu: i[email protected] arba skambinkite tel. 8 5 219 5997