7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Andrėjos Šaltytės paroda „The way people go on + Pasiskolinti atsiminimai“

 CMUER OMNAT kviečia 

Rengėjų inf.
Nr. 45 (1013), 2012-12-14
Kultūra Anonsai

 CMUER OMNAT kviečia į jaunosios tapytojos, menininkės Andrėjos Šaltytės dviejų dalių parodą „The way people go on + Pasiskolinti atsiminimai“ . 

Parodos atidarymas  gruodžio 14 d. 19 val. Paribio g. 12, Vilnius, „Commune Art“, II aukštas. Paroda veiks gruodžio 15–16 d., 12–18 val.
 
Pirmoji parodos dalis „The way people go on“ - tai videoperformansas, kuriame žmonės supdamiesi supynių instaliacijoje liečiasi ir susidūrinėja vienas su kitu. Tokiu būdu jie tarsi komunikuoja stuktūrizuotoje sistemoje, socialinėje aplinkoje ir egzistencinio būvio spąstuose. Antrosios parodos dalies „Pasiskolinti atsiminimai“ tema - tarp kartų komunikuojanti atmintis, kuri pasmerkta suktis ratu tarp dabarties ir praeities, kurios ji neatsimena, bet kurią liudija dokumentai. Jie pasisavinami ir perdirbami, kartais iki liekanų. Pavogtą ir pakeistą atmintį dabar liudija tikri ir netikri dokumentai.  
 
„Commune Art“ atveria naują galerinę erdvę ir pristato nekomercinį jaunųjų menininkų kuruojamą projektą – parodų ciklą CMUER OMNAT. Tai Vilniaus urbanistinėse erdvėse vykstantis tarpdisciplininio meno projektas, jungiantis tarpdisciplininio meno parodas, kūrybines dirbtuves, menininkus ir žiūrovus. CMUER OMNAT atveria erdvę jauniems kūrėjams išreikšti savo idėjas, prisideda prie jauno meno sklaidos.