7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Dovilės Gudačiauskaitės paroda „Dream Your Dream”

 VDA Tekstilės galerijoje „Artifex”

Rengėjų inf.
Nr. 44 (1012), 2012-12-07
Kultūra Anonsai

 Maloniai kviečiame į Dovilės Gudačiauskaitės parodą „Dream Your Dream” atidarymą gruodžio 11 d. 17 val. VDA Tekstilės galerijoje „Artifex”.

 

         Dovilės Gudačiauskaitės kūryba intuityvi, jautri ir grafiška, dedikuota vaikystės miestui, kuris yra jos pagrindinis įkvėpėjas. Jos, kaip dizainerės, veikla mados kontekste išsiskiria konceptualumu, atsakingu savo idėjos pagrįstumu. Mados kolekcija “Dream Your Dream“, kuri buvo pristatyta šių metų rudens “Mados infekcijoje” – tai atminties fragmentais sukonstruota istorija,  pavirtusi į naują visumą. Visi elementai yra jausminiai, atsiradę neatsitiktinai, tačiau labai palaipsniui, intuityviai, pačioje eigoje.

 

         Parodoje eksponuojama kolekcija pateikiama kaip išbaigta instaliacija, kurioje visumą sukuria skirtingi elementai, švelniai idealizuojantys devintą dešimtmetį.Video filmas (rež.AurelijaMaknytė) išpirmo žvilgsnio primena tuometinius propagandinius montažus apie socializmo statybą, nes naratyvai panašūs – jaunos šeimos įkurtuvės naujame blokinių namų kvartale, kadrai iš pramonės gamyklų. Bet šis įspūdis trunka neilgai, nes operatoriaus žvilgsnis kasdienines situacijas fiksuoja jautriai, be nereikalingo patoso. Laikmečio esencija pateikiama per dizaino prizmę: baldų ir drabužių stilius, totalitarinė architektūra, estetizuoti industriniai elementai. Taip išvengiant monumentalių temų ir, kartu, balasto, sukuriama ypatinga nostalgijos vaikystei atmosfera. Ją papildo Modesto Ežerskio fotografijos ir specialiai šiai kolekcijai sukurtas Aisčio Mickevičiaus kvapas.

 

         Autorė apie parodą: “Atmintis susideda iš smulkių detalių, fragmentų, įsirėžiančių mūsų sąmonėje. Visai neatsitiktinai, grįžus namo, į Lietuvą, prisiminimai mane nunešėį vaikystę. I laiką, kuomet dienų ir nuotaikų netemdė blogas oras, pilkas grindinys, ar juodai baltas vaizdas per televizorių.”

                                                                                                      

     Justė Kučinskaitė