7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Dalios Bastienės paskaita „Maloniojoje g. 6“

 Šeštadienį, gruodžio 8 d. 16 val. 

Rengėjų inf.
Nr. 44 (1012), 2012-12-07
Kultūra Anonsai

 Šeštadienį, gruodžio 8 d. 16 val. maloniai kviečiame į botanikės ir kraštovaizdžio specialistės Dalios Bastienės paskaitą apie sodą, jo prasmes, kosmologiją ir įvairovę.  Ši paskaita  apie tikruosius ir simbolinius sodus įdomiai pratęs  paskutinį šeštadienį veikiančioje šveicarės menininkės Eva-Fiore Kovacovsky parodos „Žolės namas“ augalijos temas. 

 

Dalia Bastienė yra botanikė, baigusi biologijos studijas VU Gamtos mokslų fakultete. Ilgus metus ji tyrinėja, kuria ir projektuoja sodus. Drauge su pastaraisiais metais įkurta studija „Sodo meno avilys" (http://sodomenas.lt), užsiima švietėjiška veikla, veda aplinkos projektavimo ir želdinimo kursus, skaito paskaitas,  padeda žmonėms, norintiems kurti savo sodus, suprasti Gamtą ir gyventi su ja darnoje. „Sodo meno avilys“ kiekvieną ketvirtadienį kviečia į paskaitas įvairiomis sodo temomis Kairėnų botanikos sode. Džiaugiamės galėdami pakviesti į jos paskaitą „Malonioji 6“ meno projektų erdvėje. 
 
Eva-Fiore Kovacovsky paroda „Žolės namas“ veiks šeštadienį, gruodžio 8 d. nuo 14 iki 16 val. ir  antradienį, gruodžio 11 d. nuo 17 iki 19 d. Maloniojoje g. 6