7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Architektūros fondo pokalbis su Pia Christensen

Kasdienis vaikų mobilumas: architektūra, eismas ir rizika

Rengėjų inf.
Nr. 37 (1005), 2012-10-19
Kultūra Anonsai
Pia Christensen
Pia Christensen

Spalio 18 d. 20 val., NDG auditorijoje vyks Architektūros fondo pokalbis: Kasdienis vaikų mobilumas: architektūra, eismas ir rizika

 

Pia Christensen (Danija) yra antropologijos ir vaikystės studijų profesorė, vadovaujanti Warwicko universiteto Švietimo instituto tyrimams Jungtinėje Karalystėje. Ji plačiai tyrinėja Danijos ir Didžiosios Britanijos vaikų ir jaunimo padėtį šeimose, mokyklose bei vietos bendruomenėse. Savo tyrimuose profesorė taiko inovatyvius vaikų judrumo mieste tyrimo metodus. Svarbiausios mokslininkės publikacijos: "Tyrimai su vaikais: perspektyvos ir praktikos" (antras leidimas 2008 m.) ir "Vaikai mieste: namai, kaimynystė ir bendruomenė" (2003 m.).

 

Kuo pokalbis įkvepiantis?

Kalbant apie vaikus ir jaunimą mieste, dažnai nerimaujama dėl jų judrumo - vaikų spontaniškumas ir nenuspėjamumas gatvėse ir šaligatviuose yra laikomas saugaus eismo grėsme. Pastaraisiais metais, siekiant sukurti demokratiškesnę miesto aplinką, kai kurių naujai besikuriančių tvarių bendruomenių gatvėse buvo panaikinti riboženkliai tarp automobilių, dviračių ir pėsčiųjų zonų, taip suteikiant lygias teises visiems eismo dalyviams. Pokalbio metu Pia atkreips dėmesį į keblumus, susijusius su saugiu vaikų judėjimu esant tokiam erdvės planavimui bei aptars, kaip vaikai suvokia erdvinį išdėstymą ir vykstantį eismą bei kaip šį suvokimą formuoja kultūra ir istorija.

Pia Christensen
Pia Christensen