7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

MO muziejus nuo pat savo atsidarymo skirs didelį dėmesį kūrybiškumo ir emocinio intelekto ugdymui

Mo inf.
Nr. 30 (1267), 2018-09-28
Kultūra vaikams Kultūra Anonsai
R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.

MO muziejus nuo pat savo atsidarymo skirs didelį dėmesį kūrybiškumo ir emocinio intelekto ugdymui. Profesionalios programos įvairaus amžiaus vaikams bus vykdomos kartu su Paramos vaikams centru.


MO muziejus pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Paramos vaikams centru, kad savo erdvėse galėtų pasiūlyti aukščiausio lygio kūrybiškumo ir emocinio intelekto užsiėmimus ir pradinukams, ir vyresniųjų klasių moksleiviams. Greta socialinių bei emocinių gebėjimų lavinimo programų, psichologai ves mokymus kitų MO muziejaus edukacinių užsiėmimų vedėjams. Taip pat atliks nuolatines edukatorių grupių supervizijas.


Pasak MO muziejaus direktorės Mildos Ivanauskienės, MO muziejaus požiūris į edukaciją yra paremtas gerąja pasaulio muziejų praktika. Orientuojamės ne į piešimo užsiėmimus ar dailės pamokas, bet muziejaus parodų turinį norime išnaudoti šiuolaikiniam žmogui reikalingoms kompetencijoms ugdyti. Svarbi jų dalis – emocinis intelektas, gebėjimas kurti bei palaikyti santykius, bendradarbiauti, spręsti kylančius konfliktus. Emocinio intelekto lavinimui skirti užsiėmimai glaudžiai siejasi ir su kūrybiškumo kasdieninėse gyvenimo situacijose ugdymu.  


Meno kūrinių žiūrėjimas sukuria kitą nei yra įprasta klasėje emocinį foną ir yra įrankis dialogui su vaikais užmegzti. Remdamiesi dailės kūriniais vaikai pažins emocijas, kalbės apie jiems svarbius santykius ir grupės mikroklimatą. Programos skirtos ikimokyklinio amžiaus vaikams, pradinukams,  jaunesniems ir vyresniems paaugliams – bus sprendžiamos konkrečiai amžiaus grupei ar klasei aktualios problemos.


Paramos vaikams centro direktorė Aušra Kurienė: „Labai vertiname MO muziejaus pasiūlymą bendradarbiauti kuriant edukacines programas vaikams. Siekiant auginti sveikus ir emociškai brandžius vaikus, svarbu jiems sudaryti sąlygas pažinti, suprasti ir įvardinti savo bei kito jausmus, mokytis apie juos kalbėtis ir reikšti socialiai priimtinais būdais. Džiaugiamės, kad MO muziejus taps ne tik nauja miesto kultūrinį gyvenimą praturtinančia erdve, bet ir vieta, kur vaikai su tėvų, mokytojų ir specialistų pagalba galės mokytis geriau pažinti savo jausmų pasaulį ir smagiai kartu leisti laiką.“
Paramos vaikams centras yra nevyriausybinė organizacija, veikianti nuo 1995 metų, kurios misija yra užtikrinti vaikų psichinę gerovę, teikiant profesionalią efektyvią kompleksinę pagalbą vaikams ir šeimoms, organizuojant mokymus tėvams ir globėjams, įgyvendinant prevencines programas mokyklose, rengiant mokymus specialistams bei vykdant savanoriškos mentorystės programas.

MO muziejus, įkurtas asmenine mokslininkų Danguolės ir Viktoro Butkų iniciatyva, beveik dešimtmetį veikė kaip muziejus be sienų. Sukauptą 5000 modernaus ir šiuolaikinio meno kūrinių kolekciją sudaro Lietuvos dailės aukso fondas nuo XX a. 6-ojo dešimtmečio iki šių dienų.

Nuo 2018 m. spalio 18 dienos MO tampa gero laisvalaikio vieta. Čia užsukti kviečia parodos, kinas, edukaciniai užsiėmimai, koncertai ir kiti renginiai, skirti įvairioms amžiaus grupėms. Vienas iš MO tikslų yra burti aktyvią bendruomenę – MOdernistus – kurie palaiko MO idėją ir padeda kurti naująjį muziejų drauge.

 

 

 

Kontaktai: komunikacijos vadovė Ieva Blaževičiūtė, [email protected], 86 234 8587.

 

Žymos:
Mo inf.,
R. Šeškaičio nuotr.
R. Šeškaičio nuotr.