7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Naujas ansamblio „Classic+“ muzikos albumas

Rengėjų inf.
Nr. 7 (1456), 2023-02-17
Kronika
Albumo pristatymo akimirka. G. Kaškelio nuotr.
Albumo pristatymo akimirka. G. Kaškelio nuotr.

Ištikimiausi gerbėjai ansamblio „Classic+“ muzikos albumą galėjo išgirsti pirmieji vasario 11 d. fortepijonų salone „Organum“. Šis ką tik išleistas muzikos albumas „Compose me“ yra naujausias bendras kūrybinis darbas, kuriame rado vietos originalūs talentingų lietuvių moterų kompozitorių – Godos Marijos Gužauskaitės, Beatos Juchnevič, Monikos Sokaitės, Rūtos Vitkauskaitės bei Viltės Žakevičiūtės – kūriniai, sukurti būtent ansambliui „Classic+“.

„Išgirdome daugybę nuostabių atsiliepimų po įvykusio koncerto. Kad pagydėme, kad pačios vos ant šluotų į dausas neiškeliavome, kad suteikėme įkvėpimo ir gerų emocijų“, – mintimis dalijasi ansamblis „Classic+“.

„Žavu tai, kad visos kompozitorės turi savitą kūrybos ir bendradarbiavimo būdą. Bet visais atvejais tarpusavyje derėjo kompozitorių kruopštumas ir jų paliekama laisvė atlikėjų interpretacijai, o tai šiam procesui suteikė visapusiško kūrybiškumo“, – sako akordeonininkė Agnė Dūkštaitė.

Rūta Vitkauskaitė priduria: „Aš kaip kompozitorė į muziką žiūriu labai rimtai. Manau, kad muzika nėra vien pramoginis dalykas, ji – kur kas sudėtingesnis, įvairialypiškesnis reiškinys, kuris gali turėti didelės įtakos būties ir gyvenimo supratimui. Ji gali padėti išmokti gyventi harmoningai su savimi ir aplinka, suprasti aplinkinį pasaulį ir savo paties vidų.“

Netradicinė ansamblio sudėtis suteikia galimybę eksperimentuoti, išnaudojant plačias instrumentų galimybes. Albumas brendo net dvejus metus. Pianistė Simona Zbarauskaitė džiaugiasi: „Manau, kad sukūrėme šaunų, įdomų, įvairiabriaunį albumą, kurio labai trūko šiuolaikinės akademinės muzikos pasaulyje.“

„Kam bent kartą teko įrašyti albumą, puikiai supras. Dabar labai laukiu saldžių vaisių – susitikimo su klausytojais albumo pristatymo koncertuose“, – sako operos solistė Julija Karaliūnaitė.

Albumas išleistas vinilinės plokštelės formatu Latvijoje, „Semikols Record Pressing“. Jį taip pat galima išgirsti muzikos platformoje „Spotify“.

 

Žymos:
Rengėjų inf.,
Albumo pristatymo akimirka. G. Kaškelio nuotr.
Albumo pristatymo akimirka. G. Kaškelio nuotr.