7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vilniaus parodų erdvė „Editorial“ debiutuoja Meksikos šiuolaikinio meno mugėje „Material“

Rengėjų inf.
Nr. 5 (1454), 2023-02-03
Kronika
Vika Prokopavičiūtė, Narcissism. 2022 m.
Vika Prokopavičiūtė, Narcissism. 2022 m.

Vasario 9 – 12 dienomis Vilniaus centre įsikūrusi parodų erdvė „Editorial“ debiutuos Meksiko mieste vyksiančioje „Material“ šiuolaikinio meno mugėje. „Editorial“ stende bus pristatomi jaunosios kartos menininkės Anastasios Sosunovos darbai, lietuvių kilmės tapytojos Vikos Prokopavičiūtės kūriniai bei amerikiečių kilmės  kūrėjos Annos Reutinger objektai. Tai – pirmasis lietuviškos galerijos pasirodymas Meksikos meno mugėse.

 

„Material“ mugė garsėja savo kruopščia dalyvių atranka, eksperimentiniu charakteriu, neretai pristatydama ir nekomercines organizacijas savo programoje. Joje dalyvauja galerijos ir meno erdvės tiek iš Lotynų Amerikos, tiek iš JAV, tiek iš Europos, o mugę lydi speciali performansų ir ekskursijų programa. „Material“ mugė vyksta Meksikos meno savaitės metu, kuomet pradeda veikti ir kita didžioji meno mugė „Zona Maco“, vyksta daugybė parodų atidarymų visame mieste, tad tą savaitę Meksike ir „Material“ mugėje lankosi vietos ir tarptautiniai meno specialistai, kolekcininkai, galerininkai, spaudos atstovai.

 

„Editorial“ erdvė per šešerius savo veiklos metus tapo aktualia erdve jauno meno pristatymui Lietuvoje. Aplink „Editorial“ buriasi ne tik menininkų, bet ir menu besidominčių žmonių bendruomenė, kuri susitinka, diskutuoja, bendradarbiauja, taip kurdama tolerantiško, atviro ir kūrybingo miesto atmosferą.

 

Trumpai apie menininkes:

Anastasia Sosunova (g. 1993 m.) yra vizualaus meno kūrėja. Tarp svarbiausių menininkės parodų ir meninių projektų  – 2-oji Rygos šiuolaikinio meno bienalė, personalinės parodos „Kogo“ (Tartu, Estija), projektų erdvėje „Editorial“ (Vilnius) ir galerijoje „Vartai“ (Vilnius), grupinės parodos Vilniaus šiuolaikinio meno centre, Nacionalinėje dailės galerijoje (Vilnius), Futura Prahoje. Ji yra „JCDecaux premijos“ laimėtoja.

 

Vika Prokopavičiūtė (1984 m.) yra lietuvių kilmės tapytoja, gyvenanti ir kurianti Vienoje. Neseniai menininkė surengė parodas: Editorial, Vilniuje, galerijoje Vartai Vilniuje, Haus Vienoje, NEVVEN Geteborge, xhibit Vienoje, nGbK Berlyne, Mauve ir Skulpturinstitut Vienoje.

 

Anna Reutinger (1991 m.) yra Sandbergo instituto „Dirty Art“ katedros dėstytoja. Jos darbai eksponuoti „Editorial“ Vilniuje, CAPC Bordo šiuolaikinio meno muziejuje, Sent Etjeno bienalėje (Prancūzija); MKG dailės ir amatų muziejuje Hamburge (Vokietija); Jano van Eycko akademijoje, „W139“, „De Fabriek“ (Nyderlandai); „Klara Kiss Zipspace“ (Šveicarija); „Macao Milano“ (Italija); „The Hammer Museum“, „The Getty Center“, „The New Wight Gallery“, „Chin’s Push“ ir „Control Room“ Los Andžele (JAV).

 

„Material“ mugė veiks „Expo Reforma“ (Morelos 67, Col. Juárez, Del. Cuauhtémoc

Meksiko miestas, 06600)

 

„Editorial“ stendas – B02.

 

„Editorial“ dalyvavimą mugėje remia Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Žymos:
Rengėjų inf.,
Vika Prokopavičiūtė, Narcissism. 2022 m.
Vika Prokopavičiūtė, Narcissism. 2022 m.