7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Keisti įvykiai Keistuolių teatre

Keistuolių teatro inf.
Nr. 5 (1454), 2023-02-03
Kronika
P. Strumilaitės nuotr.
P. Strumilaitės nuotr.

Šeštadienio popietę Keistuolių teatre nutiko keisti įvykiai. Čia sugužėjo nemažas būrys vilniečių, tačiau kitaip nei įprasta ne tikėdamiesi apsilankyti spektaklyje ar koncerte, bet norėdami pamiklinti kojas bei protus. Keistuolių teatras prisijungė prie Vilniaus miesto savivaldybės organizuotos Vilniaus gimtadienio programos, skirtos 700 metų sukakčiai, kviesdamas į teatralizuotą ekskursiją ir protmūšį.

Mintis surengti minimą renginį kilo režisieriui Linui Jurkštui. Jis drauge su aktoriumi Matu Pranskevičiumi šeštadienį virto slaptojo Keistuolių teatro ordino nariais ir susirinkusiuosius smalsuolius vedžiojo po dar nematytas teatro erdves – paslaptis menančius koridorius, įprastai žiūrovų akims neprieinamus užkulisius ir daugelį kitų slapčiausių vietų ir vietelių.

Radę išėjimą iš teatro labirintų, sužinoję dar niekur negirdėtas paslaptis, dalyviai keliavo į protmūšį. Jaukioje prieblandoje teatro kavinėje susėdusios šešios komandos varžėsi trijų etapų proto kovose. Klausimai buvo įvairūs –  vieni lengvučiai it varnos Albertinos plunksnos, kiti – vertė kaip reikiant pasukti galvas, o atsakant į juos galimybę sužibėti turėjo tiek Keistuolių teatro, tiek Vilniaus miesto, tiek muzikos žinovai bei žinovės. 

Galiausiai, taškai buvo kruopščiai suskaičiuoti, o gudriausieji – įvertinti. Skambant iškilmingai muzikai dalyviai buvo apdovanoti ne tik nepamirštama patirtimi, bet ir itin gausiais prizais. Nespėję sudalyvauti šiame renginyje gali itin neliūdėti, nes „Keistas protmūšis Keistuolių teatre“, tikėtina, įvyks dar ne sykį. Laukite tolimesnės informacijos…

Keistuolių teatras didžiąją savo gyvavimo laiko dalį yra įsikūręs Vilniaus miestui svarbioje vietoje, drauge su vilniečiais dalinasi bendrais rūpesčiais ir džiaugsmais. Renginys buvo Vilnius 700 programos dalis: https://www.700vilnius.lt/.

 

P. Strumilaitės nuotr.
P. Strumilaitės nuotr.