7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

In memoriam Kostui Dereškevičiui (1937–2023)

LDS inf.
Nr. 1 (1450), 2023-01-06
Kronika
Kostas Dereškevičius. LDS archyvo nuotr.
Kostas Dereškevičius. LDS archyvo nuotr.

Su giliu liūdesiu pranešame, kad netekome ilgamečio LDS nario, VDA dėstytojo, ėjusio dekano bei prorektoriaus studijoms pareigas, profesoriaus Kosto Dereškevičiaus.

Autoriaus kūrinių yra įsigiję Lietuvos nacionalinis dailės muziejus, M.K. Čiurlionio dailės muziejus bei Mo muziejus Vilniuje. K. Dereškevičius buvo vertinamas už inovatyvumą, kadangi jo kūryba buvo orientuota į pasaulines pop meno tendencijas. Kritiška refleksija į sovietinę buitį, kasdienybės ironiškumas, nuromantizavimas, socialinio gyvenimo įžvalgos per vujarizmo prizmę buvo ašinės kūrybos temos. Autorius neapsiribojo menine raiška – emocijų su subtiliomis potekstėmis perteikimas skyrė jį iš bendraamžių kūrybinio lauko. 2007 metais už nuopelnus tapytojui modernistui įteikta Vyriausybės kultūros ir meno premija.

Urnos lankymas ketvirtadienį, sausio 5 dieną, nuo 9 iki 15 valandos Vilniaus laidojimo namų III salėje, Olandų g. 22. Laidotuvės sausio 5 d. 15 val. Vilniaus Antakalnio kapinių menininkų kalnelyje. Velionį pagerbti galima gėlės žiedu.

Lietuvos dailininkų sąjungos vardu reiškiame nuoširdžią užuojautą menininko šeimai, draugams, buvusiems mokiniams bei visiems jį pažinojusiems.

Lietuvos dailininkų sąjunga

Žymos:
LDS inf.,
Kostas Dereškevičius. LDS archyvo nuotr.
Kostas Dereškevičius. LDS archyvo nuotr.