7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Festivalio „Tallinn Music Week“ atgarsiai

Rengėjų inf.
Nr. 19 (1426), 2022-05-13
Kronika
„IYE“. „Tallin Music Week“
„IYE“. „Tallin Music Week“

Šį savaitgalį Talino bei Narvos miestų scenose ūžė didžiausias Baltijos šalyse kasmetinis muzikos talentų festivalis ir konferencija „Tallinn Music Week“. Pažintį su lietuviška muzika šiemet renginio lankytojams dovanojo keturios grupės iš Lietuvos.

 

Tai – charizmatiški jaunosios kartos eksperimentinės muzikos kūrėjai „Plié“, sunkiojo metalo muzikai ištikimi „Aortes“, kai kam vis dar geriau žinomi ankstesniu pavadinimu „Autism“, intelektualaus eksperimentinio repo atlikėjas „IYE“ bei novatoriškų džiazo muzikantų komanda „Brave Noises“.

 

Talino gyventojų ir miesto svečių dėmesį lietuviai pelnė nesunkiai. „Atmosfera buvo puiki, į Philly Joe’s džiazo klubą susirinko labai palaikantys klausytojai, kitų šalių muzikos industrijos delegatai, tad perėmėm jų energiją ir grodami. Esame labai patenkinti organizacija, garso kokybe ant scenos, atsiliepimais po koncerto. Ketiname į Estiją grįžti - naujas albumas ne už kalnų, jo pristatymui Taliną tikrai įtrauksime į turą“, – džiaugiasi grupės „Brave Noises“ muzikantai.

 

Ne tik festivalio lankytojai, bet ir muzikos delegatai buvo maloniai nustebinti lietuvių atlikėjais „Plié“ bei „IYE“. Pastarieji taip pat parsivežė puikius įspūdžius: „Džiaugiamės Taline užmegztomis pažintimis ir visoje kelionėje sutiktais naujais bičiuliais (pakeliui į Estiją dar pagrojome Rygoje), manau, ši patirtis smarkiai praplėtė mūsų akiratį ir davė daug idėjų ateities planams, kūrybai. Be to, dar kartą teko įsitikinti, kad Baltijos šalys yra visiškai jėga.“

 

Nors ir gausi, lietuvių komanda nepranoko praėjusių metų, kuomet „Tallinn Music Week“ dalyvavo net 10 mūsų šalies grupių ir atlikėjų. Pandemijos ribojimų suvaržytas festivalis tuomet negalėjo sulaukti daugybės tarptautinių vardų, todėl fokusą nukreipė į Baltijos šalis.

 

Šį pavasarį muzikos konferencija ir festivalis „Tallinn Music Week“ grįžo į senąsias vėžes – čia pasirodė tokie vardai kaip Tirzah, alyona alyona, Floating Points ir daugybė kitų. Iš viso festivalį aplankė 175 grupės ir atlikėjai iš 28 šalių.

 

Iki šiol tik Talino mieste vykęs festivalis šiemet išsiplėtė ir geografiškai. Gegužės 7–8 dienomis dalis koncertų bei konferencijų iš Talino persikėlė į Narvos miestą.

 

Viena pagrindinių festivalio „Tallinn Music Week“ dalių – tarptautinė muzikos konferencija, kurioje vyksta diskusijos, pristatymai bei kontaktų mugės, skirtos industrijos profesionalams, o taip pat naujų iniciatyvų ir inovatyvių prekės ženklų kūrėjams. Festivalio pasirodymai vyko geriausiose Talino bei Narvos koncertų salėse, miesto scenose ir netikėtose vietose.

 

Kaip ir praėjusiais metais, šiemet festivalis „Tallinn Music Week“ tęsė partnerystę su Lietuvos muzikos verslo asociacija, finansuojant Lietuvos kultūros tarybai.

Žymos:
Rengėjų inf.,
„IYE“. „Tallin Music Week“
„IYE“. „Tallin Music Week“