7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vaizdo kultūra: dalyvauk nemokamuose kino kursuose

„Meno avilio“ inf.
Nr. 8 (1373), 2021-02-26
Kronika

Medijų edukacijos ir tyrimų centras ,,Meno avilys“, bendradarbiaudamas su „Youngblood“ kino mokykla, kviečia 16-18 metų jaunuolius  dalyvauti atrankoje į nemokamus kino kursus. Atranka vyksta iki vasario pabaigos. Kursuose nuotolinių užsiėmimų metu bus ne tik teoriškai supažindinama su kinu ir jo gamybos etapais, bet ir praktiškai kuriami filmai, taip pat tyrinėjami jaunimo tapatumas, priklausymas bendruomenėms ir dialogų tarp jų mezgimas.

 

Mintis rengti kino kursus kilo per  medijų raštingumo projekto „Dideli maži ekranai“ kūrybines dirbtuves Lietuvos mokyklose. Jose dalyvavo daug jaunuolių, kurių miestuose  nėra kino būrelių. Ši tendencija itin  ryškėjo mažuose miesteliuose. Siekiant sumažinti atskirtį, bendradarbiaujant su „Youngblood“ kino mokykla, „Meno avilys“ nusprendė pasiūlyti septynių  susitikimų kino kursą vyresniųjų klasių mokiniams, gyvenantiems regionuose.

 

Užsiėmimai vyks kovo 12 - balandžio 2 d., antradieniais ir penktadieniais, 16 - 18 val., platformoje ,,Zoom“. Kino kurso vadovas - režisierius Laurynas Bareiša. Savo patirtimi taip pat dalinsis režisierė ir scenaristė Marija Kavtaradzė, montažo režisierius Armas Rudaitis, garso režisierė Iveta Masevičiūtė. Dalyvių darbus vertins operatorius ir režisierius Vytautas Katkus bei prodiuserė Klementina Remeikaitė.

 

Laurynas Bareiša – vienas ryškiausių Lietuvos jaunųjų režisierių, kurio filmai „Pirtis“, „Kaukazas“, „Kupranugaris“, „Atkūrimas“ kasmetiniuose Lietuvos kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ buvo ne kartą nominuoti tarp geriausių trumpametražių vaidybinių kino filmų, 2018-aisiais ir pelnė jam apdovanojimą. Režisieriaus kūryba pristatyta Venecijos, Berlyno, Lokarno kino festivaliuose. L. Bareiša taip pat dėsto scenarijaus rašymą LMTA ir „Youngblood“ kino mokykloje.

 

Norintieji dalyvauti iki vasario 28 d. imtinai turi užpildyti anketą: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGCc7sR-BwgIqxYmOjQYRK_ozu-2Xpc5w0ChIVoxHbDA-p1w/viewform;

 

 nufilmuoti 1 minutės trukmės video apie tai, kokį filmą norėtų sukurti.

 

Vaizdo įrašus siųsti el. paštu [email protected] . Atrankos rezultatai bus skelbiami kovo 3 dieną. Prioritetas teikiamas regioninei įvairovei.

 

Programa (paskaitos vyks antradieniais ir penktadieniais 16–18 val.)

 

1. Kovo 12 d. Susipažinimas

2. Kovo 16 d. Scenarijaus teorija (istorija, tema)

3. Kovo 19 d. Vaizdas (kadruotė, stilistika). Idėjų aptarimas.

4. Kovo 23 d. Garsas ( įrašymas , garso postprodukcija). Vizualinio stiliaus aptarimas.

5. Kovo 26 d. Pasiruošimas filmavimui (lokacijos, dailė, kostiumai, grimas).

6. Kovo 29 d. Montažas.

7. Balandžio 2 d. Peržiūra ir aptarimas.