7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Prodiuserė Marija Razgutė – prestižinės programos „Producers on the Move“ dalyvė

LKC inf.
Nr. 18 (1339), 2020-05-08
Kronika
Marija Razgutė. LKC nuotr.
Marija Razgutė. LKC nuotr.

Prodiuserė Marija Razgutė pateko į vieną stipriausių kino prodiuseriams skirtų renginių Europoje – „European Film Promotion“ (EFP) tinklo organizuojamą programą „Producers on the Move“. Dvidešimt veikliausių Europos prodiuserių kasmet suburiantis renginys vyksta Kanų kino festivalyje. Šiemet gegužės 11–15 d. dalyvių susitikimai, apskritojo stalo sesijos, atvejo analizės ir diskusijos su patyrusiais kino ekspertais vyks nuotoliniu būdu internetu.

 

Pagrindiniai programos atrankos kriterijai – tarptautinė bendros gamybos ir premjerų patirtis tarptautinėje erdvėje. Marija Razgutė – kino gamybos kompanijos „M-films“ bei viena iš lietuviškų trumpametražių filmų agentūros „Lithuanian Shorts” įkūrėjų. Profesinius įgūdžius ji tobulino „MAIA Workshops“ programoje ir prodiuseriams skirtose EAVE kūrybinėse dirbtuvėse. Ji taip pat yra Lietuvos nepriklausomų prodiuserių asociacijos valdybos narė, Europos kino akademijos narė, „European Women's Audiovisual Network“ narė. Tarp jos prodiusuotų filmų – tarptautinės sėkmės sulaukę filmai „Nova Lituania“ (rež. Karolis Kaupinis, 2019), „Išgyventi vasarą“ (rež. Marija Kavtaradzė, 2019), „Šventasis“ (rež. Andrius Blaževičius, 2017).

 

„Nors 2020-ieji įeis į istoriją kaip vieni sudėtingiausių metų kino prodiuseriams, tačiau kiekvienas toks iššūkis mus mobilizuoja ir paskatina būti vieningais, greitai bei kūrybingai reaguoti į pokyčius. Svarbiausia – nebijoti keistis ir daryti tai, nelaukiant „kol viskas grįš į savo vėžes“, nes net jei ir grįš, tos vėžės jau ves kažkur kitur. Džiaugiuosi, kad būtent šiemet dalyvauju „Producers on the Move“ programoje – tai metas, kai prodiuseriaams to reikia labiausiai,“ – pasakoja Marija Razgutė.

 

Razgutės dalyvavimą programoje remia Lietuvos kino centras, atstovaujantis Lietuvai EFP tinkle. Organizaciją sudaro 37-ių Europos filmų institucijų tinklas. Kasmet į „Producers on the Move“ renginį, kurio misija – skatinti ilgalaikį Europos šalių bendradarbiavimą kino srityje, atrenkama 20 prodiuserių iš 20 Europos šalių.

 

Renginį remia Europos Sąjungos programa „Kūrybiška Europa“ ir EFP organizacijos nariai, kuriuo yra Lietuvos kino centras.

Žymos:
LKC inf.,
Marija Razgutė. LKC nuotr.
Marija Razgutė. LKC nuotr.