7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Lietuvos fotomenininkų sąjungos leidiniai Vilniaus knygų mugėje

LFS inf., LFS inf.
Nr. 7 (1328), 2020-02-21
Kronika


Vasario 20-23 dienomis Litexpo parodų rūmuose vyks gausia renginių programa pasižyminti 21–oji tarptautinė Vilniaus knygų mugė. Jau kelintus metus iš eilės mugėje dalyvaujančios ir leidinius pristatančios Lietuvos fotomenininkų sąjungos stendas (5.A17) – vienintelis visoje mugėje skirtas tik fotografijos menui.
Besidomintieji fotografija šiais metais turės galimybę ne tik įsigyti naujų leidinių, bet ir gauti savo mėgstamo menininko autografą. Stende skirtingomis dienomis lauks 2019 m. savo autorinius albumus išleidę:

21 d. 17:00 val. Romualdas Požerskis;
21 d. 18:00 val. Giedrius Liagas;
22 d. 12:00 val. Rimaldas Vikšraitis;
22 d. 13:00 val. Algis Griškevičius;
22 d. 15:00 val. Gintautas Trimakas;
22 d. 17:00 val. Rokas Pralgauskas.

Taip pat specialiai knygų mugei išleisti ir keturi plakatai su kone žymiausiomis Remigijaus Treigio, Jono Kalvelio, Romualdo Rakausko ir Mariaus Baranausko fotografijomis. Tai puiki galimybė už prieinamą kainą įsigyti savo mylimo autoriaus darbą.
LFS leidinius tradiciškai įvertino LR Kultūros ministerijos organizuojamas Knygos meno konkursas – meninės ir dokumentinės fotografijos leidinių kategorijoje diplomu apdovanota Kauno fotografijos galerijos išleista Margaret Lansnik ir Rene val Hulst knyga „the kindness of one“, kalbanti apie didžiulį potencialą, slypintį gerame vieno žmogaus veiksme. Stende rasite ir praėjusiais metais apdovanotus leidinius, tokius kaip aštuonių gerai žinomų lietuvių fotomenininkų kūrybą analizuojantį katalogą ,,Kolekcijos / Collections“, ar Virgilijaus Šontos albumą ,,Mokykla – mano namai / School is my Home“, pasakojantį apie 1980-1983 metais mokyklose-internatuose gyvenusių specialių poreikių turinčių vaikų gyvenimus.  Mugėje taip pat bus galima susipažinti ir su kątik išleistais žurnalais: ,,Žurnalo Kaunui ,,Į“ numeriu, kalbančiu apie Kauną kaip įvairiatautį miestą bei leidiniu „Fotografija“, apžvelgiančiu paskutinių metų svarbiausius įvykius fotografijos srityje.
Specialiai knygų mugei Lietuvos fotomenininkų sąjungos stende bus vykdoma ir išankstinė prekyba knygomis, kurios bus išleistos 2020 m. vasarą. Už mažesnę kainą bus galima užsisakyti būsimus Violetos Bubelytės, Snieguolės Michelkevičiūtės bei Algimanto Aleksandravičiaus albumus.
Šias bei kitas fotografijos knygas, atvirukus ir plakatus už specialią kainą bus galima įsigyti Lietuvos fotomenininkų sąjungos stende 5.A17.

 
Daugiau informacijos: www.photography.lt, www.kaunasgallery.lt

 

Žymos:
LFS inf., LFS inf.,