7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Paskelbti Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai

LRKM inf.
Nr. 42 (1321), 2019-12-20
Kronika

Gruodžio 16 d. Kultūros ministerijoje paskelbti Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai. Jais tapo: operos solistė Asmik Grigorian, kūrybinė grupė: Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė ir Lina Lapelytė, kompozitorė Zita Bružaitė, aktorė Viktorija Kuodytė, kino režisierius Algimantas Puipa ir rašytojas Saulius Šaltenis. Asmik Grigorian.

 

Kino režisierius A. Puipa nominuotas už kino vaizdų poetinę realybę, rašytojas S. Šaltenis – už daugialypę literatūrinę kūrybą ir išskirtinį stilių, operos solistė Asmik Grigorian – už vokalinį meistriškumą ir įspūdingą artistinę įtaigą, kūrybinė grupė Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė ir Lina Lapelytė – už įkvepiantį bendradarbiavimą, kuriant aukščiausio lygio kritinį meną, kompozitorė Zita Bružaitė – už muzikos universalumą ir emocinį atvirumą bei aktorė Viktorija Kuodytė – už asmenybės žymę šiuolaikiniame teatre.

 

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija baigiamajame posėdyje iš dvylikos pretendentų atrinko šešis laureatus, kurių pavardes spaudos konferencijoje pranešė komisijos pirmininkė prof. Viktorija Daujotytė-Pakerienė. Į Nacionalines kultūros ir meno premijas taip pat pretendavo menotyrininkė Giedrė Jankevičiūtė, kino režisierė Giedrė Beinoriūtė, aktorė Viktorija Kuodytė, dailininkas Henrikas Čerapas, operos solistas Edgaras Montvidas, dailininkas Konstantinas Eugenijus Šatūnas, aktorius Dainius Svobonas. 

Žymos:
LRKM inf.,