7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Atviras kvietimas nuomuotis patalpas naujame kultūriniame komplekse Vitebsko g. 21 ir 23 (Rasų kolonija)

LTMKS inf.
Nr. 25 (1304), 2019-06-21
Kronika

Ant istorinės kalvos buvusių Rojaus sodų vietoje besikuriantis kultūros kompleksas jau subūrė spalvingą kūrėjų, tyrėjų ir organizatorių būrį, bet dar liko savo šeimininkų laukiančių erdvių. Tad kviečiame menininkus, organizatorius, kuratorius, scenos menų atstovus ir kitus kultūros kūrėjus dalyvauti patalpų nuomos konkurse bei kartu kurti vizionierišką dalyvaujamąją kultūrą.

 

DIY (pasidaryk pats) ir savivaldos principais veikiančioje erdvėje susiburs per keturiasdešimt įvairių sričių kultūros kūrėjų ir tyrėjų, kurie savo praktikose eksperimentuoja, kelia klausimus, klausosi, kuria naujus formatus ir reaguoja į aktualias kultūrines, socialines, geopolitines, ekologines aktualijas. Komplekse kiekvienas atvykęs taps svečiu, galinčiu pabandyti, pažiūrėti, pasiklausyti, pa(si)daryti. Planuojama, kad patalpose bus įvairių meno sričių dirbtuvės ir įranga, o kiekvienas nuomininkas, ateinantis ir prisidedantis prie esamos infrastruktūros bus atviras dalijimuisi, mokymuisi ir (pa)meistrystei.

 

Laukiame tokių kūrėjų ir ne pelno siekiančių organizacijų iš įvairių kultūros sričių, kurie veikia tarp įvairių disciplinų ir formatų bei eksperimentuoja ir taiko inovacijas bei siekia nuolat mokytis ir keistis patirtimi.

 

Komplekse planuojama įrengti multifunkcinę scenos menų, performansų, kino ir muzikos salę, galeriją, valgomąjį-kavinę, skaityklą ir fonoteką, edukacines erdves, repeticijų ir susitikimų kambarį, sodą ir daržą bei įvairias dirbtuves.

 

Patalpų nuomos kaina lengvatinė. Nuomojamų patalpų būklė skirtinga, dydis varijuoja nuo 10 iki 40 kvadratinių metrų. Galima trumpalaikė-projektinė (1–1,5 metai) ir  ilgalaikė (3, 5, 10 metai) nuoma.

 

Vertinimo kriterijai:

  • Veiklos autentiškumas, originalumas ir atitikimas komplekso vystomai koncepcijai. (10 balų)
  • Planuojamų veiklų pobūdis, jų atvirumas. (6 balai)
  • Nemokamų renginių (atviros studijos, dirbtuvės, skaitymai, parodos, koncertai, ekskursijos etc.) skirtų įvairioms visuomenės grupėms skaičius per metus. (6 balai)
  • Organizacijos, kūrėjo, tyrėjo etc. ir jo/jos/jų nusiteikimas bendradarbiauti su kitais komplekse esančiais kultūros kūrėjais, dalyvauti rengiant ir įgyvendinant bendrus projektus. (4 balai)
  • Narystė LTMKS. (2 balai)

 

Kviečiame registruotis į atvirų durų dienas birželio 26 d. 12 val. ir  27 d. 18 val. čia: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeyjKIoctdN0_wx-FhT570Jfhq1SBLC-aCjV08UKQVe_cgSww/viewform

 

Kviečiame užpildyti paraišką iki liepos 1 d. čia:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdIyECM-gz57DtAnPitTRYWLWd0zr15L2fLTqcVAFVTB8baNw/viewform

 

Komplekso operatorius - Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga (LTMKS) įkurta 1997 m. ir vienijanti daugiau kaip 120 jaunųjų ir viduriniosios kartos kuratorių, kritikų ir menininkų, kuriančių vizualųjį meną, scenos menus, garso meną, videofilmus, eksperimentinius architektūros ir dizaino projektus. LTMKS 2014-2015 kuravo projektų erdvę Malonioji 6, 2016-2019 Sodų 4. letmekoo.lt

 

Jau esantys partneriai: Empty brain resort, Architektūros fondas, Kūrybinės jungtys, Artscape, Kirtimų kultūros centras, architektai, muzikantai, menininkai, LTMKS nariai ir kiti kūrėjai.

Žymos:
LTMKS inf.,